anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ce exerciti imi recomandati ca sa imi indrept coloana? plz

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

Sa-ti controlezi pozitia tot timpul, la scris, la calculator, cand mergi, cand dormi(sa ai o saltea ortopedica de calitate)!

5 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Trebuie sa te adresezi unui kinetoterapeut pentru a te invata o serie de exercitii pe care sa le faci in fiecare zi.Ti-as recomanda un control medical de specialitate ca sa-ti examineze aceasta deviatie a coloanei. Poate sa fie o scolioza sau o cifoza si netratata la timp duce la modificari ireversibile ale coloanei, care ar putea fi rezolvate doar chirurgical.Nu uita, aminteste-ti tot timpul''spate drept''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca e vorba de ceva grav, numai gimnastica medicala sub supravegherea medicului. Daca doar vrei sa-ti corectezi tinuta, mergi prin casa cu un teanc de carti pe cap, stind drept-drept sa nu-ti cada cartile.

| facepalmlol a răspuns:

Pai ai putea face acasa "pisica": te pui in genunchi si tii mainile pe jos, nu stiu cum sa iti explic clar, si iti arcuiesti coloana, adica spatele si pe urma o lasi usor in jos ca si cum ai forma un pod. Exact cum face pisica cand se sperie si se zbarleste si pe urma se relaxeaza.
De preferat sa stai si cu spatele drept.

| Camelisa a răspuns:

Incearca corsetul happy nu am folosit asa ceva niciodata, nu este o senzatie tocmai placuta dar in timp se vad rezultatele.

| Mitrea_Valentina_1986 a răspuns:

Mergi la fizioterapeut e mai sigur

Întrebări similare