| rld0 a întrebat:

Ce intreb acum este ceva serios, asa ca nu vreau sa fiu luat la misto:

Acum ceva timp (3 luni), din cauza unei glicemii foarte mari, 460, am fost in coma diabetica, si mi s-au distrus nervii periferici la picioare. Cel putin asa sustinea medicul. Peste o luna (aproape doua) nu am putut merge aproape deloc, dar mi-a revenit puterea in picioare in mod "miraculos" sa zic asa. Acum pot umbla dar ma doare foarte rau incheietura de la glezne, este normal dupa atata timp fara umblat. Stie cineva ce exercitii as putea face acasa sa nu ma mai doara asa tare? Sau e nevoie doar sa umblu cat mai mult asa fortat chiar daca doare?

PS: Durerea e puternica, de multe ori cedez si cad.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Cred ca iti trebuie ceva recomandat si supravegheat de catre un fizioterapeut.
Nu iti suprasolicita picioarele pana nu faci un control medical si pana nu ai un acord din partea medicului.
O zi buna si multa sanatate happy

| untu a răspuns:

Fa-ti un masaj sau frectie cu spirt sanitar sau tuica din prima distilare de la tara! Sa faceti asta in fiecare seara1

| user13579 a răspuns:

Salut!

Nervi nu ti s-au distrus efectiv, sunt doar afectati de diabet. Daca erau distrusi nu mai mergeai si nu mai simteai nimic. Suferi de neuropatie diabetica. Exista tratament pentru neuropatie, sunt niste medicamente neurotrofice (Thiossen) si cu vitamina B12 (Milgamma). Cel mai bine ar fi sa te internezi intr-o sectie de diabet unde sa ti se faca aceste medicamente injectabil, dupa care le poti lua "pe gura". Si nu ignora diabetul, chiar daca aparent te simti bine, el "lucreaza" silentios. Pe langa nervi, mai ataca ochii, rinichii si vasele de sange, deci in timp, netratat, poate duce la mari suferinte.

Sanatate!