| GabrielStefan a întrebat:

Ce se intampla daca mananc creta alba? Rog seriozitate! E ceva grav? Sau necesita mersul la medic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Andra10 a răspuns:

Da, este foarte grav daca mananci creta. Acum depinde si de cantitatea pe care o mananci. Faci febra foarte mare si chiar, o cantitate mare de creta poate fi letala...

16 răspunsuri:
| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Am inteles ca ti s-ar face rau, ceva de genul.Dar nu stiu mai multe, nu stiu cat de grav poate fi.Si daca ajungi in urgenta de la creta cea alba?

| darrio2007 a răspuns:

Faci febra.Un motiv de a pleca din timpul orei pentru ca te simti rau.

| TεaсhMεHoωToDomε a răspuns:

Faci febra de obicei
depinde si de cantitate

| shhhs a răspuns:

Cand eram in clasa a 5 a am mancat creta si nu mi s-a intamplat nimic.
Mai exact jumate de creta dinaia mare'. happy

| ColorBubbles a răspuns:

Faci febra si te simti rau.de obicei. daca esti mai sensibila la stomac lesini.

| ColorBubbles a răspuns:

Nu e foarte foarte grav...dar daca nu iti revii viziteaza un doctor

| Buggz a răspuns:

Faci febra :) S-a mai pus intrebarea asta si aici: http://www.TPU.ro/adolescenti/ce-se-intampla-daca-mananci-creta/ FUNDA? :)

| Ąnnٱʒ a răspuns:

Faci febră.

| Rhox a răspuns:

Pai...eu stiam ca faci febra, asa faceau colegiii mei sa scape de lucrarea la mate laughing) deci nu cred ca e prea grav.dar nu te baza pe asta smug

| piscutzesipetreceri a răspuns:

Copil copac, tu stii ce-i creta alba? Normal ca trebuie sa mergi la medic.Ce intrebare tampita!

| GalagieMareInScoalaMea a răspuns:

Nu e adevarat ca poti ajunge la spital...Eu am mancat 2 crete mari si am facut 2 zile febra dar nu m-am simtit rau dar concluzia mea e sa nu mananci. mai bine freaca-te pe frunte cu ceapa ca functioneaza

| GalagieMareInScoalaMea a răspuns:

Freaca-te cu ceapa pe frunte ca functioneaza dar nu ajungi la spital daca mananci creta

| GretaDinCreta a răspuns:

Unii mananca creta, dupa cate vad, ca sa scape de ore, altii... O matusa de-a mea, cand era insarcinata, avea pofta... de creta! Pentru ca o vedeam des, am incercat si eu, prin clasele primare. De atunci, a ajuns ca un drog. Mananc foarte multa creta si n-am absolut nimic. Analizele mi le fac din an in an si-a perfect sanatoasa. Deocamdata. Nu sfatuiesc sa mancati, pentru ca nu stiti exact ce se intampla. Dar daca vi s-a intamplat, vreodata, sa incercati, nu va faceti prea multe griji. Eventual va e rau pe moment. Desi la mine nu merge.

| Iancu_Gabriela_1992_kOUb a răspuns:

Pfff lasa febra....ai altele de care sa iti faci griji. In primul rand, carbonatul de calciu din care e facut creta, are o reactie de efervescenta in contact cu acidul clorhidric din stomac. Deci senzație neplacuta. Apoi nu prea ai cum sa o digeri. Corpul nu digera materie anorganica, deci te poti alege cu un mare guguloi de sedimente in stomac, iar asta necesita operatie. Solutia: stiu ca are gust bun, dar pofta asta e din cauza ca iti lipsesc anumite vitamine sau minerale din corp, deci cumva anemie, pentru ca e vorba de fier. Deci daca mergi la doctor (neaparat) ca sa iei suplimente alimentare cu fier, atunci o sa iti treaca pofta. Dar nu iei fier, sub nicio forma, de capul tau! Doar la indicatia doctorului si dupa analiza. Raspund ca poate mai cauta cineva... Incearca sa faci si niste sport sau mai multe plimbari..in aer curat.

| iiiErotique a răspuns:

Dorinta de a manca creta,pamant..., este o afectiune numita pica si arata o infestare parazitara a organismului, si de asemenea o lipsa a unor elemente in organism, pe fondul spolierii parazitare, daca mananci doar creta lipsa este doar de calciu, si organismul incearca compesarea.
Este un mit ca daca mananci creta faci febra, care nu este adevarat.

| Diaconescu_Filip_1905 a răspuns:

N-are nimic daca ai mancat creta ca si eu am mancat la scoala putina happy si nu am patit nimic!