| Nutu09 a întrebat:

Ce trebuie sa consum pentru a avea o dantura sanatoasa de nuta 10?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| petre059 a răspuns:

Sincer iti spun ca e cea mai buna solutie, pune sare marunta pe deget si freaca dintii. Tata a dat coltul la 80 de ani cu o masea lipsa, iar eu am numai belele in gura ca m-am spalat cu "cristal face dinti ca de cal"

| Nutu09 explică (pentru petre059):

Adica trebuie sami spal dintii cu sare?

| petre059 a răspuns (pentru petre059):

Ce am scris nu is prostii daca vrei iti trimit poze cu "faimoasa mea dantura " laughing

| petre059 a răspuns (pentru Nutu09):

Da pui sare pe deget(sa fie ud sa stea sarea pe el) si te freci ca si cu o periuta, cand numai ai sare pe deget mai pui. apoi la final daca e daca cu ceva mirositor sa te iubesca fetelelaughing

| Nutu09 explică (pentru petre059):

Dar daca pun sare pe periuta ca inloc de pasta

| petre059 a răspuns (pentru Nutu09):

Sincer nu stiu cred ca merge, dar al batran punea pe deget cu toate ca avea periuta.

8 răspunsuri:
| matrix100 a răspuns:

Lactate, branzeturi, cascaval care contin calciu si ca acest calciu si ca absorbtia calciului si fixarea lui pe oase si implicit pe dinti este necesara vitamina D. Aceasta vitamina se gaseste in sardine, somon, ciuperci si galbenusul de ou. Totusi, expunerea la soare ramane principala sursa de vitamina D, astfel ca se recomanda o plimbare de 15-20 de minute la rasaritul soarelui, pentru reincarcarea bateriilor. Si nu in ultimul rand spalate pe dinti si cate o guma poate ajuta dupa masa pentru refacerea Ph-ului. Smile happy

| Anticarul a răspuns:

Calciu si alimente bogate in calciu si bea regulat ceaiuri bogate in fluor si tanin sau mananca struguri ori gutui.

| andremaria33 a răspuns:

Mananca mere, spalate pe dinti de 2 ori pe zi, mergi la dentist regulat, foloseste ata dentara, evita sa-ti fie uscata gura, si cat atat stiu acum. happy