Sincer iti spun ca e cea mai buna solutie, pune sare marunta pe deget si freaca dintii. Tata a dat coltul la 80 de ani cu o masea lipsa, iar eu am numai belele in gura ca m-am spalat cu "cristal face dinti ca de cal"
Lactate, branzeturi, cascaval care contin calciu si ca acest calciu si ca absorbtia calciului si fixarea lui pe oase si implicit pe dinti este necesara vitamina D. Aceasta vitamina se gaseste in sardine, somon, ciuperci si galbenusul de ou. Totusi, expunerea la soare ramane principala sursa de vitamina D, astfel ca se recomanda o plimbare de 15-20 de minute la rasaritul soarelui, pentru reincarcarea bateriilor. Si nu in ultimul rand spalate pe dinti si cate o guma poate ajuta dupa masa pentru refacerea Ph-ului. Smile
Calciu si alimente bogate in calciu si bea regulat ceaiuri bogate in fluor si tanin sau mananca struguri ori gutui.
Mananca mere, spalate pe dinti de 2 ori pe zi, mergi la dentist regulat, foloseste ata dentara, evita sa-ti fie uscata gura, si cat atat stiu acum.
Anamariasms11 întreabă: