Ceaiul verde se lasa la infuzat dupa gust. Apa trebuie sa fie fierbinte, exact la limita cand incepe sa clocoteasca. Dar in functie de cum iti place de tare, il poti lasa la infuzat 1, 5 pana la 10 minute. De exemplu, mie imi place tare si amar (il beau indulcit) si il las cam 10 minute. Dar pentru musafiri il las la infuzat in jur de doua minute jumatate.
Amaraciunea este in functie de timpul infuzarii.Pentru atenuare poti adauga cand se mai raceste, miere si zeama de la 1/2 lime!
Atentie, ceaiul verde nu se infuzeaza in apa clocotita, ci in apa la 70-80 de grade Celsius. Inainte sa scufunzi pliculetul, lasa apa sa se mai raceasca 1-2 minute. Apoi... iti recomand sa incerci si un ceai verde aromat, cele simple sunt in general mai dificile la gust. Recomand cu incredere ceaiul verde Anastasia de la doro-tea.ro.
Orice infuzie de plante, pentru a se face intr-un mod corespunzator si pentru a i se pastra si proprietatile benefice ale plantei, se face in felul urmator.
Plantele se lasa la infuzat in apa RECE un timp minim de 30 minute si maxim 2 ore. apoi se scot plantele din apa, si se toarna apa fierbinte peste ele ( apa sa fie la limita fierberii dupa cum spune si Brigadela), se lasa la infuzat aproximativ 5-10 minute, dupa care se amesteca cu infuzia rece.
toate astea deoarece in momentul in care torni apa fierbinte peste plante, temperatura ridicata poate distruge unele proprietati ale plantei.