| AniCasi a întrebat:

Cine imi poate da detalii despre ceaiul verde, mai exact cum se prepara corect. Am luat un ceai verde de la Fares la pliculete si pe el spune ca se toarna apa clocotita si se lasa la infuzat 4-5 minute. Am incercat asa dar gustul lui devine foarte amar, pe net am citit ca nu trebuie apa clocotita si nu se lasa la infuzat mai mult de 4 minute. Deci? Care e varianta corecta? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ceaiul verde se lasa la infuzat dupa gust. Apa trebuie sa fie fierbinte, exact la limita cand incepe sa clocoteasca. Dar in functie de cum iti place de tare, il poti lasa la infuzat 1, 5 pana la 10 minute. De exemplu, mie imi place tare si amar (il beau indulcit) si il las cam 10 minute. Dar pentru musafiri il las la infuzat in jur de doua minute jumatate.

| fabiola a răspuns:

Amaraciunea este in functie de timpul infuzarii.Pentru atenuare poti adauga cand se mai raceste, miere si zeama de la 1/2 lime!

| baba a răspuns:

Atentie, ceaiul verde nu se infuzeaza in apa clocotita, ci in apa la 70-80 de grade Celsius. Inainte sa scufunzi pliculetul, lasa apa sa se mai raceasca 1-2 minute. Apoi... iti recomand sa incerci si un ceai verde aromat, cele simple sunt in general mai dificile la gust. Recomand cu incredere ceaiul verde Anastasia de la doro-tea.ro.

| SimonaCristina a răspuns:

Prima varianta si oricum se bea neindulcit pentru efect mai bun.

| Johndoe2023 a răspuns:

Orice infuzie de plante, pentru a se face intr-un mod corespunzator si pentru a i se pastra si proprietatile benefice ale plantei, se face in felul urmator.
Plantele se lasa la infuzat in apa RECE un timp minim de 30 minute si maxim 2 ore. apoi se scot plantele din apa, si se toarna apa fierbinte peste ele ( apa sa fie la limita fierberii dupa cum spune si Brigadela), se lasa la infuzat aproximativ 5-10 minute, dupa care se amesteca cu infuzia rece.
toate astea deoarece in momentul in care torni apa fierbinte peste plante, temperatura ridicata poate distruge unele proprietati ale plantei.