| RecKinul a întrebat:

Salut TPU. Cred cã am o problemã psihologicã. Dacã cineva sau un grup zice cã nu sunt bun nimic parcã îmi controleazã mintea şi mã face sã nu mai fiu bun de nimic. Oare cum se numeşte acest fenomen şi cum se poate combate? Am acumulat multe eşecuri şi frustrãri din cauza acestui defect şi nu reuşesc sã gãsesc soluția.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu știu cum se numește fenomenul. Dar ce știu îți spun.
Data viitoare, când aceia pentru care a fost pregătit iadul care arde cu foc și cu pucioasă, se vor ridica să-și ridice vocile, tu să le răspunzi: "Dar voi nu știți că sunteți buni doar să faceți rău altora?"
Mulți oameni, chiar cei mai mulți, se lasă stăpâniți de diavolul, pentru că ei găsesc plăcere la fel ca și el să facă rău oamenilor ori de câte ori au ocazie. Soarta lor va fi ca cea a diavolului: plânsul și scrâșnirea dinților, urmată de trecerea în neființă pentru totdeauna. Orice faptă bună sau rea este trecută în cărțile din ceruri; și în ziua judecății lui Dumnezeu toate acestea vor fi folosite împotriva celor răi. Nebunii își vând singuri posibilitatea de a fi salvați. Este alegerea lor.
Tu privește la Dumnezeu care îți poate da o încredere și putere mai mult decât tot iadul dezlănțuit prin agenții lui umani.

| Frank51 a răspuns:

Ești influențabil. Nu există soluții, este trăsătură de personalitate cu care te naști. Poți să trăiești bine mersi și așa.

| GPA a răspuns (pentru Frank51):

Nu este adevărat, se poate schimba. Eu am fost ca el, dar mi-am schimbat mentalitatea. Am inceput să râd mai des și să las defectele deoparte, să citesc mai mult. Ce-i drept, m-a ajutat foarte mult și sala, mi-a dat cumva încredere, m-a pus pe picioare, mi-a dat vână. Trebuie să vrei să te schimbi ca să faci schimbări în viața ta.

| Frank51 a răspuns (pentru GPA):

Se poate schimba la suprafață, poate să facă multe lucruri, să nu mai interacționeze cu oameni, să fie ocupat mental șamd, dar trăsătura de bază nu se schimbă. Nu confunda o trăsătură de caracter cu una de personalitate.

| GPA a răspuns (pentru Frank51):

Eu, dacă am putut să mă schimb întru totul, poate și el. Trebuie să vrei, "voința" este cuvântul cheie. Nu contează, își poate schimba și personalitatea. Și eu am fost timid (retras), un introvertit, nu-mi plăcea să vorbesc, nici în grupuri mari nu mă regăseam. Totul până într-o zi, când m-a străfulgerat această nevoie de a mă schimba. Și am tras tare, mi-am întărit mintea, m-am concentrat pe o activitate fizică (am menționat de sală, zilnic și zilnic făceam antrenament până nu mai puteam sta în picioare, mă exteriorizam prin felul ăsta), m-am apucat să citesc tot felul de lucruri interesante și curiozități, să-mi continui cariera, să nu mă opresc aici doar pentru faptul că sunt introvertit și n-aș face față dificultăților, în fața altor oameni. De atunci nimeni nu mi-a mai zis nimic sau n-au avut curajul s-o facă. Și totuși au trecut aproape doi ani de atunci. Faptul că am trecut peste mi-a dat curajul chiar și la Bac, să mă pot concentra, să pot promova cu medie mare pentru facultate, a fost o schimbare semnificativă și totul s-a terminat cu bine. Să nu mai ai teama când vorbești cu cineva, să nu ai senzația că încă te strânge în spate ceva... a fost o etapă din viață pe care, din păcate, am prins-o, spre deosebire de alții care stăteau în puf și erau admirați din cap până în picioare pentru ceea ce înfățișează, nu pentru ceea ce sunt de fapt. Acum este rândul lui.

| Frank51 a răspuns (pentru GPA):

Nu se poate schimba personalitatea, de aceea se numește "personal-itate", te naști într-un fel și ramai în acel fel.

Ce spui tu sunt caracteristici care se pot schimba, și fac parte din caracter, din ceea ce îți dorești să devii ca persoană, dar spre exemplu dacă tu ești la bază introvertit, rămâi așa toată viața înțelegi?

Îți mai dau un exemplu de trăsătură de caracter, atunci când ești influențat negativ de colegi, și faci ce fac și ei. Dar la bază trebuie să ai o atracție față de ceea ce fac ei, să fi curios, altfel nu te atrage și nu faci.

Deci, personalitatea o ai și o schimbi extra super greu, iar caracterul îl schimbi foarte ușor prin tot felul de influențe exterioare.

| Frank51 a răspuns (pentru Frank51):

Iar la primul meu mesaj am explicat greșit. M-am referit la faptul că este o trăsătură personală a lui, faptul că e influențabil denota asta. Adică pe lângă faptul că este slab și are o mentalitate care nu îl ajută, are și un caracter slab, din păcate combinație urâtă.

| BuLaNNNeL a răspuns:

N-ai încredere în tine.
Îți recomand să te apuci de un sport de contact.

| GPA a răspuns:

Faptul că ții cont la ceea ce spun alții despre tine, când te judecă, tu pui la inimă... nu este bine, tu trebuie să treci peste, indiferent că cineva îți spune că ești sau nu capabil de ceva. Arată-le contrariul, fă glume pe seama lor, pe seama a ceea ce-ți spun. Fii ofensiv, respinge-le părerile asupra ta. Nu te lăsa influențat de amănunte pentru că nu este adevărat, poate sunt persoane din grup care nici nu te suportă, poate sunt și invidioși printre ei, poate ai ceva ce ei n-au. Ceea ce tu poți avea, spre deosebire de ei, este atitudinea. Capul sus, pieptul drept și te ridici de jos când cazi, mergi mai departe.
Și pe mine m-au judecat mulți și am învățat să trec peste, să le întorc cuvintele și să o fac în favoarea mea, să fiu ofensiv la adresa oamenilor cărora nu le convine ceva. Poate tu te-ai simțit descurajat pentru faptul că și-au exprimat verbal părerea despre tine, ei au greșit, nu poți spune cuiva în față că nu este bun de nimic pentru că nu este așa! Fiecare are o calitate și este bun la ceva, într-un domeniu, la un sport, poate are o pasiune. Îi iau gură pe dinainte, asta se întâmplă când vorbești înainte de-a gândi, sunt mulți cu astfel de probleme, numai că ei nu sesizează, nu sunt capabil să filtreze ce scot pe gură atunci când văd ceva în fața lor.

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Este vorba despre deprecierea lor la adresa ta și despre acceptarea ta a situației date.
Asta se întâmplă fiindcă există în subconștient o frică de reacție, o slăbiciune.
Am găsit ceva interesant pentru tine:
https://www.vice.com/......i-de-viata
Psihopatul este de fapt un cercetător.
Cred că trebuie să le spui celorlalți mereu că nu îți pasă și să îți vezi de drum.;)