anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Cred ca am tulburare compulsiv-obsesiva, la ce fel de medic trebuie sa ma duc pentru a-mi pune un diagnostic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ziftode a răspuns:

Medicul de familie
BUN VENIT IN ROMINICA (i din i intentionat) aici se considera ca daca pre-diagnosticul nu e pus de medicul de familie atunci esti ipohondru (iti cauti boli inexistente)
el o sa te trimita unde trebuie (macar asta e facut bine, el are obligatia sa stie unde sa te trimita)

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Cel mai indicat e un psiholog clinician. Medicul de familie daca suspecteaza ca ai dreptate o sa te trimita la psihiatru, iar psihiatrul iti va da medicamente, poate chiar si fara sa se oboseasca sa iti puna un diagnostic ca lumea. Nu ai nevoie de medicamente, cu psihoterapie se rezolva.

| sierra1 a răspuns:

Specialiştii (psihoterapeuţi, psihiatrii)!
stabilesc un diagnostic de nevroză obsesiv-compulsivă pe baza simptomelor descrise de pacient. Nu există teste de sânge sau laborator prin care să se poată face acest lucru. Foarte mulţi oameni cu această problemă de anxietate rămân nediagnosticaţi sau sunt identificaţi abia după mulţi ani. Întârzierea sau problemele în punerea unui diagnostic se datorează şi ruşinii pe care mulţi pacienţi o resimt vizavi de boala lor, aceştia devenind experţi în a-şi ascunde boala.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Psihiatrie sau psihologie.

| Alex2o17 a răspuns:

Cred ca la medicul psiholog deoarece e o tulburare care tine de ganduri si mentalitate

| Girlinred a răspuns:

Tulburarea obsesiv-compulsiva este o afectiune anxioasa care implica ganduri incontrolabile, repetitive si nedorite carora individul le da curs frecvent. Ei realizeaza ca gandurile si actiunile lor sunt irationale insa nu au capacitatea de a se controla si de a se elibera de aceasta problema. Comportamentele obsesiv-compulsive pot fi variate, in functie de persoana suferinda. Unii se pot spala pe maini de teama bacteriilor pana se ranesc, altii se intorc din drum ca sa mai verifice ceva sau au adevarate ritualuri de verificat diverse lucruri prin casa. Contactează un psihoterapeut. Nu ai nevoie de trimitere de la medicul de familie. Dacă psiholoterapeutul va considera ca e nevoie de medicamentație (deși de cele mai multe ori nu e) te va trimite mai departe și sub supravegherea lui o sa urmezi un tratament.