| Allex543ggg66 a întrebat:

Salut TPU, cred ca m-ati înțeles greșit în legătură cu atacul de panica, cu anxietatea, eu am spus ca cred ca am probleme cu inima deși nu ma simt rău, am doar următoarele simptome: lipsa aer, înțepături în corp, disconfort în piept, batai rapide ale inimii, pana la 110 bpm dar doctorii au spus ca nu am nimic pentru ca au făcut ekg și analize de sânge. Va rog un răspuns cei care au atac de panica

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este anxietate și somatizare/tulburare somatică,daca tratezi corespunzător anxietatea scapi și de dureri somatice cauzate de anxietate. Probleme cu inima nu ai daca cardiologul ți-a spus că nu ai probleme cu inima,e de la anxietate și de la atacurile de panica și somatizare. Anxietatea la psihiatru o tratezi cel mai bine,dar nu scapi de cauza, de cauza scapi daca combini tratamentul anxiolitic cu ședințe de psihoterapie, și nu scapi peste noapte de anxietate, ci în câteva luni, chiar 1 an- 2 ani de zile, depinde de complexitatea ei.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Eeste arhicunoscut ca atacurile de panica sunt generate de probleme psihice, NU de inima, desii dau simptome asemanatoare, adica batai rapide ale inimii.
Odata ce doctorii au confirmat ca tu nu ai nimic la inima, ti-as recomanda sa mergi la un psihiatru, ca sa fii consultat si sa primesti tratament adecvat impotriva acestor atacuri de panica.
Sanatate multa!