anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

cred ca mi-a intrat in ochi o geana si ma doare foarte tare. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Încearcă să clipeşti de mai multe ori până se duce geana aia într-un loc de unde să o poţi trage afară cu un deget. Dacă nu merge, încearcă să-ţi apuci pleoapa cu degetele, să o tragi puţin în faţă şi apoi în jos până acoperă ochiul.Repetând asta de mai multe ori, geana aia se poate deplasa către un loc mai accesibil degetului tău.

P.S1: Să te speli neapărat pe mâini înainte să faci asta.
P.S2: Încearcă să nu-ţi scoţi ochiul. laughing

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Eu mi le scot singur -si am scos si la altii- (si gene si pietricele) cu varful unei bacnote noi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Crezi, sau chiar ți-a intrat?
Încearcă gentil să o scoți singur, și dacă nu poți du-te la urgență. Poți s-o împingi mai înăuntru și atunci e mai grav.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ochiul este cel mai sensibil, nu înțeleg ce vi se pare așa amuzant. E mai bine să meargă la medic și într-un timp scurt să i-o scoată decât să se agraveze. Hai că dați sfaturi bune dacă e.

| DonGiani a răspuns:

Uita-te in oglinda pentru depistarea ei și apoi extrage-o cât poți de ușor fără a răni ochiul.

| Marbea a răspuns:

Ai putea sa-ti pui niste picaturi de ochi, sau pur si simplu sa clipesti mult si des pana lacrimeaza ochiul, freci ochiul si iar clipesti pana se elimina.

| Mih78585667 a răspuns:

Tine ochiul închis cat de mult poți
Daca tot te deranjează spălate pe ochi daca tot și tot încearcă să vorbești cu părinții sau la un doctor.

| anonim_4396 explică (pentru Mih78585667):

Cum naiba să-l trimiţi la doctor pentru aşa ceva? rolling on the floor
Eu păţesc aproape zilnic asta, câteodată şi de vreo 2-3 ori/zi.Ce ar fi dacă m-aş duce la doctor de fiecare dată când îmi intră o geană în ochi? E o amărâtă de geană,doamne iartă-mă.
Pe lângă faptul că asta nu îţi intră în ochi când vrei tu(îţi poate intra în cele mai neaşteptate momente; ce faci,de exemplu,dacă
eşti la servici? Pleci de acolo ca să te duci la doctor? Sau în timpul nopţii ce faci? Chemi salvarea? rolling on the floor ),mai râde şi cu fundul doctorul ăla când aude de ce te-ai dus la el sau dacă povesteşti cuiva asta.
Da,ştiu, e neplăcut, dureros, dar poţi să ţi-o scoţi şi tu singur, n-ai nevoie de nimeni pentru asta.