Fumatul e foarte grav, sa bagi ani de zile fum cu diverse chimicale in tine nu are ce sa aduca bun.
Cat despre cum vrei sa faci un fumator sa se lase, daca el nu are vointa si nu isi doreste asta, mici sanse de reusita.
Jeanne Calment a fumat pana la varsta de 117 ani. Bine, nu e o garantie ca ai tai nu vor face cancer la plamani. Partenerul lui Maurice Sendak s-a imbolnavit de cancer la plamani desi nu fumase niciodata.
E foarte daunator, dar fii sigur ca daca fumeaza de 20 de ani nu o sa se lase acum si sunt constienti de cat de daunatoare sunt, dar isi asuma.
Ai putea sa le zici sa-si faca analizele periodice si daca le iese ceva grav atunci poti sa le zici sa lase tigarile!
Si sa le mai rareasca ar fi un castig, sa se lase de tot este complicat. Decat un soc sau nevoia de bani i ar putea convinge, este un viciu scump
Bunica-miu fumează de la 16 ani (asta daca tine el minte, bine). Are 73-75, sănătos tun, slăbuț, dar sănătos. Contează foarte mult de predispozitiile genetice, pe scurt cât de "norocos" sau puternic este organismul fiecaruia. Daca cauti pe internet vei vedea ca exista persoane care chiar daca se drogheaza, creierul lor nu se comporta cu nimic diferit (si aici ma refer la eliberarea de hormoni) fata de al unui om normal, fara vicii de genul, deci practic drogurile NU le provoacă dependenta (lor). (Explicatia prin care s-a ajuns la concluzia ca NU sunt dependenți de droguri e mult mai lungă si logica, dar n-am studii in domeniul ca sa fiu capabil să ti-o prezint, asta e ceea ce am inteles eu). Maica-mea fumează de la 18, are 54, 1 pachet la zi lejer, mi-e frica si mie sincer când mă gândesc la ea.
Câteodată stau si ma gandesc daca si eu la randul meu am vreo boala ceva.
Depinde cat de mult fumeaza! Daca acestia consuma un pachet sau chiar mai mult pe zi este un semn mare de alarma!
Din nou, depinde de firea lor, ii poti convinge daca le arati un videoclip care explica efectele negative ale fumatului, iar daca acestia nu sunt terifiati atunci este doar o chestiune de timp pana cand realizeaza singuri
Stii? daca o fac de 20 de ani si o fac amandoi nu cred ca te vor asculta pe tine.