Operatia la unghie se poate face cu anestezie locala si nici nu e neaparat nevoie sa te opereze la spital, merge la orice cabinet medical la care au instrumente sterile si un anestezic injectabil local. Pe mine m-a operat de curand la unghie medicul de familie, bine, eu stau in Olanda. Nu a durat nici jumatate de ora si pe urma am plecat acasa pe bicicleta.
Pan-la operatie mi-a zis sa spal unghia de doua ori pe zi intr-un lighean cu apa cat de fierbinte suport fara a ma arde si cu un pic de soda in ea si pe urma sa dau cu betadina unguent, dar mi-a zis ca soda nu e neaparat necesara.
Din pacate, nu se "vindeca" unghia incarnata.Trebuie operat degetul, apoi atentie la taiatul unghiilor:nu trebuiesc taiate prea scurt, marginile unghiilor sa nu fie rotunjite.Panaritiu(asa se cheama boala)se trateaza si cu bai cu bicarbonat de sodiu, galbenele, apoi dupa inmuierea bine a picioarelor, se pune tinctura de propolis sau zeama de aloe vera.Trebuie evitata incaltamintea stramta, se foloseste doar sosete din bumbac 100%, evitata traspiratia abundenta in pantofi. Afli mai multe pe GOOGLE tastand: unghii+incarnate+tratamente.
Stiu ca este o crema la farmacii dar nu mai stiu cum ii zice. II foarte buna. Intreaba la farmacii.