anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU. Cum pot scăpa de acest chin? Pentru context, simt că viața se repeta zilnic. Totul merge din ce in ce mai prost pentru mine, nimeni nu este langa mine pentru problemele mele sa mă asculte. Recent am inceput sa am și gânduri suicidicale. Singurul lucru care mă oprește sunt părinții mei, fiinda ii ador prea mult pentru a le face asta. As mai avea lucruri de spus care mă duc cu gândul la lucruri de genul dar sunt prea obosit psihic pentru a explica tot. Stiu că nu are sens nimic din ce spun și nu interesează pe nimeni, dar chiar aveam nevoie sa mă descarc. Ați avea vreun sfat în afara de un psiholog sau ceva ce ar implica și părinții mei? Nu vreau sa ii încurc cu problemele mele. Rog seriozitate, sunt disperat sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DoarImpreuna a răspuns:

Salut? Nu vreau să fiu pe contra, dar îți recomand totuși să vorbești cu un psiholog. Un profesionist te ajută mult mai repede. Mai ales persoanele tentate să asculte de la alții, obișnuite să preia negativismul celor din jur prin construcție, au nevoie de oameni calificați pentru a fi ajutați.

Nu știu vârsta ta, dar supă 16 poți merge la psiholog fără acordul obligatoriu al părinților. Și până atunci dacă vorbim de psihologul școlii.

Trecem prin astfel de perioade uneori dar nu e ok să ne alimentăm gândurile suicidale. Suicidul e după cum spunea cineva, o soluție definitivă la o problemă temporară.

Te rog, ia in calcul să te odihnești, să ieși in natură cât de mult și mai ales să iei legătura cu un psiholog.

Curaj, va trece perioada și vei fi mai puternic.

PS. Părinții nu îi încurci dacă le zici. Un părinte ar trebui să se simtă onorat dacă unul din copii îi mărturisește lupta sa, înseamnă că au făcut o treabă bună și vede faptic încrederea și respectul copiilor săi.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ai de ales dintre 3 variante
1, te sinucizi, DAR VIATA E UN DAR, deci nu e o solutie ca iti bati joc de viata, de tine
2, crezi in dumnezei
3, te bucuri de viata,esti constient ca nu exista scop,sens in viata ta ca doar tu poti face ceva,tu iti alergi scopul,sensul vieti,eu mereu fac lista cu scopuri,ce fac saptamana asta,azi,luna asta,in viitor,vezi de un jurnal mann,si auto cunoastete,reflecta asupra ta, sunt convins ca vei reusi, esti un razboinic, te ai nascut cu un DAR, darul vieti

| Mosotti a răspuns:

Si daca te asculta cineva cu ce te ajuta? Tu trebuie sa faci ceva sa-ti rezolvi problemele, nu sa duci discutii discutabile aiurea.

Sau daca te asculta, discutia sa fie constructiva, sa te ajute sa iti rezolvi ceva.
Si oricum in afara de parinti si psiholog nu ai alta sansa.

| Lukasssz a răspuns:

Ai vreo ruda mai apropiată? Poti discuta cu ei, le spui lor toate ofurile pe care le ai.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

| Silviullet a răspuns:

Trebuie sa te descarci celei mai apropiate persoane de tine... de preferat parintilor, dar daca ai un prieten mai bun, fa-o! o sa te ajute!

| anonim_4396 explică (pentru Silviullet):

Asta este problema, nu am la cine, cred că m-am exprimat destul de clar pe baza asta happy

| anonim_4396 explică (pentru Silviullet):

Eu sunt "psihologul" prietenilor mei, dar ei niciunul nu au sfat pentru mine, daca ar stii cu adevărat ce gândesc probabil m-ar crede psihopat happy

| Silviullet a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai aici gresesti. Tii in tine si nu dai drumul la durere sa iasa.
Chiar si cel mai pampalau prieten te poate ajuta, doar vorbește i, el te va asculta.