anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se recastigă liniştea sufletească şi respectul de sine? Mai consum alcool pentru a-mi face curaj dar câteodată mai tare innebunesc Sunt intr-un blocaj psihic total şi nu reuşesc să mă mai angajez nicăieri fiindcă nu mai am incredere in mine. Cum să le mai cer altorara să aibă incredere in mine? Deabia am bani să-mi mai iau din când în când cate o reţetă de antidepresive. Unde pot cere ajutor pentru a mă integra in societate dacă eu nu am asigurare medicală şi nici bani să mă duc la psiholog? Nu există nici un ONG care sa mă ajute in Vaslui? Am nevoie doar să ajung pe linia de plutire, orgoliu meu nu mă lasă să fiu un asistat social. Cunosc 4 meserii şi am şi studii superioare dar purşisimplu sunt lipsit de motivaţie si de placere şi am o rezistenţă foarte scăzută la stres. Nu mă mai atrage nimic, mă simt de parcă aş munci degeaba şi nu mă mai bucură nimic. M-am săturat de viaţa şi nu mai am nici un motiv serios să mă lupt. Nu mai simt nici o placere şi i-mi pare rău că m-am născut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Dacă vrei să-ți recâștigi respectul de sine și să ai încredere în tine ai nevoie de reușite personale. Adică să reușești să faci anumite lucruri care să-ți ofere satisfacție. poate fi ceva banal, de exemplu ca atunci când te bucuri că ai știut un exercițiu la mate sau că ai ajutat pe cineva fără nici un interes.
Cu liniștea sufletească... ai făcut ceva rău? ai ceva pe conștiință sau ce? Poți de exemplu să stai să te „ joci " cu pisica sau câinele tău sau un alt animal de companie, ca să te relaxezi stând cu o ființă care te iubește necondiționat și simplu. Poți să-ți găsești un hobby, de exemplu mie îmi place să desenez și chiar ma simt senzațional când îmi iese un desen așa cum am vrut eu. Pentru combaterea stresului poți să te uiți la televizor, să stai cu vreun animal sau un prieten bun ( animalul spre deosebire de un om nu o să te bârfească etc ), poți să faci mițcare, un sport ( football, baschet, pescuit ) Sau poți să-ți petreci timpu cu un prieten bun.

3 răspunsuri:
| buffa a răspuns:

Pleaca la psiholog. El e cel mai bun leac! O sa-ti dea sfaturi bune.

| TheLoneyOne a răspuns:

Ai nevoie de o femeie

| electronicepretmic a răspuns:

Stiu multe persoane in stari mai grave decat a ta si nu ai nevoie decat de Tao, cauta pentru inceput, pe youtube
Taoism: Returning to your true nature
si
Taoism: Healing without Medicine
Si multe altele despre Taoism si Qigong
Fiecare minut care il vei folosi pentru asa ceva iti promit ca va fi un minut catre vindecarea ranilor sufletului tau si catre fericirea ta.Profesional vei simti tot ceea ce iti doresti sa faci si vei simti o siguranta deosebit de puternica fara a fi supraevaluata in faptele tale.