Sunt 3 variante: fie o plombeaza, fie (daca e buna radacina) pune un pivot si face o coronita pe deasupra, fie o scoate (daca e compromisa complet). In primul caz nu doare, nu se face anestezie (doar in cazul in care trebuie scos nervul). In al 2-lea caz se face tratament pe canal, iar la acesta se foloseste anestezic. La extractie se face automat anestezie. Ai sa simti doar intepatura si apoi o sa amorteasca zona. In timp ce lucreaza ai sa simti disconfort, dar nu durere. Daca esti sigur ca te doare, zi-i medicului sa se opreasca si sa mai faca o doza de anestezie. Uneori nu prinde din prima!
Multumesc de raspunsuri, am fost la stomatolog si a spus ca nu mi-o scoate, deoarece ii este frica sa nu apara complicatii (fiind mai slab, mi se face repede rau ) si mi le trateaza pe celelate afectate.
Pai iti pune plomba (cel mai probabil, daca nu e grav) si apoi te intreaba daca simti vreun diconfort, adica daca a pus prea multa pasta sau ce o fi aia. Cel putin asa a facut la mine, nu a fost cu anestezie si nu a durut.
Anastezia doar ustura, am trecut prin asta, nu se mai poate trata, O sa iti puna o plomba, bafta