anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU. Daca va uitati pe profilul meu am cerut solutii la o problema care ma macina.Si anume frica de moarte.Am citit comentariile si am inceput sa nu ma mai gandesc la moarte.Iar acum ma gandesc iar la ea.Am fost cu familia mea intr o vacanta la mare, timp de 6 zile, dar pe data de 14 Iulie 2024 a avut loc un incident in blocul in care ma aflam.Dormeam pe o saltea cand am auzit o doamna care striga "Alexandru" de multe ori.Prima data am crezut ca doamna este batuta sau violata.Dar abia peste aproximativ 2 minute ne am decis sa deschidem usa (Tatal meu vitreg). Cand a deschis usa un val de fum a intrat in apartament si ne am panicat cu totii, nu puteam sa iesim, asa ca fratele meu mai mic (15 ani) a sunat la pompieri. Cand au ajuns pompierii si ne au scos afara din apartament am vazut ca incendiul se intampla chiar in apartamentul de langa noi.Nu am inteles ce a provocat incendiul prea bine, am auzit ca "Alexandru" era un baiat cu probleme si a lasat cuptorul in priza pana a luat foc. Am mai auzit ca cuptorul era integrat intr-un dulap cu mancare, iar langa unul cu haine, ceea ce au facut ca focul sa se extinda.Nu stiu daca incendiul a fost pus pe un site cu stiri, dar am vazut un om care a facut poze in apartament. Ne am dat seama ca ne am panicat degeaba, focul a fost foarte inofensiv, iar nimeni nu a fost ranit, in afara de cei de la etaj, care au inhalat tot fumul care se ridica sus. Puteti cauta locatia, "Dispensarului 52, Constanta" Mai multe despre locatie nu stiu. Ideea este ca nu pot sa dorm.Tremur la noapte de frica.Ma gandesc la moartea familiei mele, si la cat de aproape puteam fii de moarte.Cand incerc sa dorm, tresar de multe ori.Nu vreau sa platesc psihologi.Ce pot sa fac sa nu ma mai gandesc. Va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai stai asa cum esti, daca la unica persoana de la care ai putea primi ajutor cu adevarat, tu refuzi sa mergi.
Ma refer bineinteles la PSIHOLOG!

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Asta medicul decide ce sa faca, fie psiholog, fie tratament fie ambele.
Il rezolva medicul fara absolut nici o problema.
Nu e bine sa se duca direct la psiholog, ca astia f multi nu trimit omul la medic daca e cazul, in schimb medicul da, daca consiera ca e doar de psiholog il trimite acolo.

Se da un tratament, il ia un timp nu prea lung, il scoate si gata, a dezvoltat brusc o anxietate.
Il rezolva baietii, nu e problema.
Dar sa se duca din timp.

Mie asa mi-au zis 2 medici de la spital "se vine la medic, si noi decidem ce facem, nu dincolo prima data".
Nu baga neaparat tratament daca nu considera ca e cazul.

Ptr ca au fost n cazuri cand psihologul bla bla bla, omu nu s-a dus la medic, boala s-a agravat si a fost mai greu de tratat, si tot la camera de garda la spital au ajuns in final unii.

| Mosotti a răspuns:

Mergi la medic psihiatru, iti va da ceva pentru anxietate, iei un timp, apoi nu mai iei si ramai bine, ai o anxietate puternica.
Nu sta asa ca s-ar putea agrava.

Nu zice "eu nu is de psihiatru", ba da, esti.

Nu e nevoie sa platesti psihologi luni de zile, anxietatea te face sa te gandesti nu te poti controla, trebuie sa treaca si automat trece si gandul asta.
Nu te lua dupa altii care iti zic altceva doar ce trebuie nu, ca asa s-a agravat boala la f multi, au pierdu timp, nu s-au dus la medic.

Medicul va decide ce va face, dar sigur te rezolva.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu te mai gândi la moarte.

| Mosotti a răspuns (pentru Cipi1212):

Nu merge sa nu se mai gandeasca, anxietatea il face sa se gandeasca fara sa vrea, e o afectiune.
Trebuie tratat cumva, fie psiholog fie tratament, depinde de medicul psihiatru ce decide.