| Catelush111 a întrebat:

Dau funda! Mama mi-a cadonat acum cu 2 zile in urma un yorkshire terrier de 4 luni.Intrebarea mea este:este normal sa stea toata ziua si za doarma,cu ce il hraniti voi(daca aveti asa catel)poate minca mincarea ce o mincam si noi?(supa,oua, placinte, mamaliga...)
Va rog sa imi mai dati sfaturi pentru a-l ingrigi mai bine!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Empathizer a răspuns:

Este încă la vârsta la care ar trebui să-l hrăneşti cu mâncare pentru câini de tip "Junior", sunt multe mărci pe piaţă (eu i-aş da Hills sau Royal canin).

Poate mânca ocazional şi din mâncarea voastră, dar nu orice. De exemplu nu e bine să-i dai oase de pui, că se poate îmbolnăvi. Insă dacă faceţi un pilaf şi-i daţi şi lui, fără oase, wow, ce-o să-i mai placă! Şi oase de vită, fierte, are voie, aşa că rezervaţi-i oasele astea din ciorba voastră.

Acum să trecem puţin la gramatică, pentru că modul cum ai formulat întrebarea arată ca ai nevoie de asta. Corect e sa spui "Mama mi-a făcut cadou acum 2 zile" sau "Mama mi-a făcut cadou cu 2 zile în urmă", şi nu "Mama mi-a cadonat acum cu 2 zile în urmă". De asemenea, conform noului îndreptar ortografic al limbii române, cu excepţia cuvintelor din familia "român", în interiorul cuvintelor se foloseşte â din a, nu î din i. Deci româneşte e corect să scrii "poate mânca mâncarea ce o mâncăm şi noi".