| ErnestIonuț a întrebat:

De 2 luni am început să alerg in jurul stadionului.Dar Acum câteva săptămâni am reusit sa alerg 6 km fara oprire și săptămâna trecută 8km! Primele saptamani alergam 2 ture de stadion și oboseam.Mentionez ca alergare ușoară și puțin sprint câteodată.Pot sa ma îmbolnăvesc sa dau in altele? Eu nu iau nici apă cu mine pentru a ma hidrata in timpul acela.Sau dacă merg cu hainele ude pe mine până acasă(1, 5km) pot păți ceva? Am vazut si alti alergători, dar aceia aleargă si mai tare și o rezistență enormă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Mirel4412 a răspuns:

Foarte bine, felicitari, eu nu pot sa alerg mult ca obosesc. Rau poti patii sa iti fracturezi un os sau sa il rupi, doar nu te ingrasi de la alergat.

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Atat timp cat nu ai probleme de sanatate care sa iti slabeasca sistemul imunitar si nu te opresti din efort, nu ar trebui sa te imbolnavesti. Gandeste-te ca jucatorii de fotbal si alte sporturi in aer liber, fac efort cate 1h jumate. Ideea este sa nu stai in frig, transpirat. Fa efort cat faci, dar apoi mergi la caldura, este important sa nu ti se faca frig si sa nu iti dai haina jos sa ajunga curenti de aer rece brusc la toracele transpirat.

| Kevinn2000 a răspuns:

Nu cred că ai ce să pățești dacă te simți ok când ajungi acasă. Alergatul este sănătos, dar nu excesiv. Iar dacă transpiri și e frig afară, i-ați haine de schimb cu tine.