Când nasul este inflamat produce o cantitate mai mare de mucozităţi cu scopul de a elimina "intrusul", fie el un virus au un alergen. Iar mucusul fiind mai mult şi mai gros ajunge să acopere receptorii de miros, astfel că moleculele de miros ale alimentelor nu mai pot ajunge la ei. Dacă observi că ţi-ai pierdut şi gustul, asta nu înseamnă că răceala ţi-a afectat papilele gustative. Problema este că simţul gustului depinde în foarte mare măsură de miros.
Singurele gusturi pe care le simţi sunt amar, acru, dulce şi sărat. Amestecul acestora este îmbunătăţit de mirosul alimentului pentru că moleculele de miros ajung foarte uşor din gură până la recpetorii de miros din nas. Aşa se face că aproape 80% din gustul unui aliment este dat de mirosul lui. Deci când suferi de hiposmie mâncarea îţi va părea fadă.
Sursa: De ce îţi pierzi gustul şi mirosul când eşti răcită | Unica.ro http://www.unica.ro/......-7543.html
Pai eu nu am patit asa inca.Dar du-te la doctor... Si de la el sigurat o sa aflii de ce nu simti si gust.
Da,si mie mi s-a intamplat la fel.Nu apare doar la gripa, ci si la o simpla raceala.Nu stiu cum sa iti explic dar nasul, stii si tu are legatura cu gura printr-un orificiu, si cum ti se infunda nasul, nu mai recunosti nici gusturile.
Fara doctor chestia asta trece odata cu gripa, nu e o problema mare, iau medicamente.Ma intereseaza doar explicatia.ms larrii
Atata timp cat nu ai miros, nu poti simti decat gusturile simple: dulce, sarat, amar, acru. Sunt viroze care afecteaza simtul mirosului si ai impreasia ca si pe al gustului (desi gustul nu simte decat ce am scris mai sus, nu arome)