| Denis123456 a întrebat:

de 4 zile am varicela, in primele 3 zile am simtit mancarimi mari,dar azi si aseara nu le-am simtit deloc, e de rau sa de bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E bine, eruptia incepe sa se vindece.

| FaraNumePls a răspuns:

E bine, e bine. Ușor, ușor îți trece.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E de bine, am avut si eu si asta inseamna ca incepe sa iti treaca.

| Claucs a răspuns:

De fapt tu ai de 7 zile nu de 4.
-3 zile se instaleaza virusul varicelo-zoosterian
-3 zile se manifesta virusul, isi face "treaba"
-3 zile inceteaza manifestare virusului, si deja dispar mancarimile.
Deci e de bine, aproape ai scapat, doar ai grija sa stai in casa si sa nu iti faci dus, te poti spala, dar mai mult unde e necesar, deocamdata, peste 2-3 zile iti poti face si dus.

| Brigaela a răspuns (pentru Claucs):

De vreo 20 ed ani incoace se recomanda o igiena foarte buna in timpul varicelei, adica dus dimineata si seara in fiecare zi. S-a descoperit ca nu impiedica vindecarea, nu creste numarul de semne (sigur, nu trebuie sa te freci nici cu buretele, nici cu prosopul, ci sa te speli cu blandete, cu mana sapunita si sa te stergi prin tamponare cu un prososp foarte moale), dar scade numarul de infectii supra-adaugate (logic). Stiu ca exista inca batrani si chiar medici de familie care au ramas in urma cu peste 20 de ani si recomanda evitarea spalarii in timpul varicelei, dar medicina recomanda altceva. Evident, spalarea se face cu apa calda, pentru a evita expunerea la frig. Izolarea in casa a ramas necesara timp de 14 zile.