anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,TPU! De câțiva ani tot am probleme cu micoza unghiei, am luat antibiotice (la recomandarea medicului de familie), am folosit luni de zile ulei din arbore de ceai și aproape că mă vindecasem, însă după aceea iar s-a agravat. Am fost la medic, mi-a scos unghia, dar degeaba. Văzând că nu îmi trece, medicul de familie mi-a dat bilet de trimitere la chirurgie plastică și reconstructivă. Credeți că acolo aș putea rezolva ceva sau e mai bine la dermatologie? Cei care ați trecut prin așa ceva, îmi puteți recomanda ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Aceeasi problema a avut-o sotul meu, ani de zile de chin si chiar 2 operatii unde la prima i-au scos unghia, la cea de-a doua, i-au scos colturile incarnate.
Problema totusi nu s-a rezolvat, nici dupa a doua operatie.
Am rezolvat cu o analiza medicala de bacterie, o bucata din unghia infectata trimisa la laborator si a venit inapoi cu rezultatul bacteriei care o mutila. Sotul a luat LAMISIL pe cale bucala si crema pusa direct pe unghie si a scapat definitiv de bacteria respectiva.
Mai luase in trecut crema, dar ii tot reaparea, pana nu a luat si pe cale orala, nu a disparut complet.
Sunt deja 12 ani de cand a scapat de problema cu unghia si partea cea mai interesanta este ca nu-i mai miros picioarele deloc, indiferent cat de mult ar sta incaltat cu pantofii.

| vintagegirl1996 a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc din suflet pentru răspuns.Sunt conștientă că fiecare dintre noi reacționăm diferit la tratamente, însă întreb din pură curiozitate.Cam în cât timp s-a vindecat soțul?

| Violleta2022 a răspuns (pentru vintagegirl1996):

Dupa folosirea tratamentului cu lamisil tablete, cred ca au fost 2 sau 3 repetii (asta a fost cel mai eficient), cred ca era vindecat la terminarea tratamentului.
Noi am tot asteptat sa vedem reactii diverse dupa ce a terminat tratamentul dar unghia nu a mai crescut foarte frumos, chiar si cea de la mana care incepea sa aiba probleme, s-a refacut integral. Apoi, am observat ca nu i-au mai mirosit picioarele, deloc, indiferent cat de mult ar fi stat incaltat cu pantofii. Banuim ca, tratamentul intern a fost cel decisiv, omorand bacteriile rele, de la interior, catre exterior.
Nici pana azi, 12 ani mai tarziu, ciuperca nu s-a mai intors, iar mirosul picioarelor nu exista.

2 răspunsuri: