| thunder11 a întrebat:

Salut TPU, de cateva luni ma confrunt cu o problema foarte ciudata, mai pe scurt creierul meu nu ma lasa sa fac lucruri, daca nu le fac intr-o ordine specifica spre exp eu nu pot sa mananc sau sa beau apa daca nu este o ora fixa, spre exp 10:00 10:30 10:50 pur si simplu creierul meu ma opreste din a face acel lucru. Daca ma uit la ceas si e ora 10:27 trebuie sa astept pana se face 10:30 sa fie ora fixa si nu doar cu ora dar si cu zilele saptamanii sau lunile anului, eu nu pot sa ma apuc sa fac ceva intr-o zi random din saptamana, trebuie sa fie ori luni, miercuri sau vineri, e foarte ciudat dar ma confrunt cu problema asta zi de zi si ma simt ca tot ce trebuie sa fac trebuie sa fie intr-o ordine specifica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Da, este vorba despre o autoprogramare a creierului.
Exista și deprogramare.
Tot dumneavoastră trebuie sa faceți acest lucru.
Sau puteți încerca hipnoza.

| FreddieM a răspuns:

Poate fi o forma de autism? Întreb și eu.
Cheers

| Utilizatoare123 a răspuns:

Seamana cu tulburarea obsesiv-compulsiva. Citeste pe net despre ea. Ar trebui sa urmezi niste sedinte de terapie, eventual tratament.

| nevermind1234 a răspuns:

Ai încercat pur și simplu sa nu te mai uiți la ceas? Ok, e mai greu sa uiți în ce zi a săptămânii ești, dar ai putea sa nu mai verifici ora. Cel mai mult te-ar ajuta un psiholog sau să citești tu singur despre acest tip de problemă, să investighezi în ce categorie de probleme/blocaje psihice se încadrează, ca sa știi cum să scapi. Ai avut un program super strict în copilărie, s-a întâmplat ceva traumatizant în trecut care avea legătură cu orele fixe sau zilele săptămânii? cam astea sunt intrebarile pe care ți le poți pune și singur... ca sa știi de unde vine problema si sa te eliberezi de acest blocaj.

| thunder11 explică (pentru nevermind1234):

Am incercat iar dupa ma simt prost ca si cum am facut ceva gresit