| Paulinovici a întrebat:

De cateva zile dau semne de raceala, am inceput sa am diferite simptome, de la tuse/curgerea nasului si stranut pana la durere de cap, ieri am fost la doctor si am avut tensiunea 14/9, mentionez ca, capul, nu ma doare la ceafa, ma doare in spate sus, deci nu e de la tensiune, intrebarea e: Este normal sa ai tensiunea arteriala crescuta cand esti racit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

14/9 este o tensiune normala, doar usor crescuta (ideal ar fi 12/8), care poate fi de la aproape orice mic efort.
Pentru starea de raceala: paine prajita frecata bine cu 1-2 catei de usturoi + ceai fierbinte indulcit cu miere.
Usturoiul si ceapa cruda intareste organismul si te "vaccineaza" impotriva gripei.
Ai grija sa te imbraci corespunzator anotimpului, urmeaza iarna! happy

| Paula2018 a răspuns:

Da, este normal si nu este neaparat din cauza racelii. Sfatul meu e sa nu dai navala pe o gramada de medicamente sau antibiotice si sa incerci remedii naturiste: ceaiuri, sirop brad, bai fierbinti, imbracaminte adecvata. Insanatosire grabnica!