anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU. De cateva zile, sau poate chiar o saptamana - doua, am inceput sa beau multa apa si sa urinez foarte frecvent.Ce ar putea fi? Tin sa mentionez ca acest lucru se intampla de cand am inceput sa slabesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu ai mostenit diabetul de tip 1 de la parinti, nu poti avea diabet de tip 2, ca nu esti obez!
La varsta, inaltimea si greutatea ta esti perfect NORMAL si sanatos.
Faptul ca vara sau cand faci efort fizic bei mai multa apa, este perfect normal sa a o elimini prin urina.
Nu mi-as face nici o problema in cazul tau, pentru ca nu exista nici un motiv de ingrijorare.

29 răspunsuri:

Este simplu: fiecare actiune are si reactiune!
Unde crezi ca se duce apa aia multa?
Band mulat este foare logic sa urinezi foarte mult!
Redu consumul de lichide si vei merge mai rar la urinat!
Urinatul des nu are nici o legatura cu slabitul, dar este strans legat de volumul de lichide baut.

| Ale3xandru185 a răspuns (pentru Violleta2022):

Multumesc pentru raspuns, problema este ca simt gura foarte uscata si nu am de ales decat sa beau apa.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ale3xandru185):

Nu-i naspa deloc, este perfect normal sa bei cand iti este sete si ai chef sa bei.
La fel de nromal este ca apa bauta sa isa afara, deci urinezi mai des.

Eu ma gandeam sa nu fie ceva serios, spre exemplu diabet, m-am interesat si pe net si cam astea sunt simptomele

Ce greutate, inaltime si varsta ai?

In jur de 1, 77, 73 kg si 16 ani.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Violeta de ce dai un raspuns fara sa te documentezi inainte, doar asa ca vrei funda? El are diabet asta este clar, iar ceea ce i ai spus tu sunt prostii cu P mare.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu baiete, funda ti-o las tie, ca oricum nu ma interseaza!

Copilul asta NU are diabet iar tu nu ai habar ce vorbesti.
Eu am trecut printr-un diabet si iti pot da lectii de la a la z despre asta.
Dar cred ca nu-i cazul aici, ca oricum nu esti capabil sa intelegi nimic.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Editez si la tine mesajul, ca baiatu a luat glicemia si era 99, deci ai dreptate, nu are diabet.

Dupa 99 ala, da, nu are diabet.

Dar oricum cazurile pot fi diferite, forma de DZ care ai avut-o tu (preDZ) nu e musai sa fie si la altul la fel.
DZ 2 pot face si oamenii slabi, si asta confirmat de medici, am medic cu care te pot pune in legatura (explica pe Youtube Daniela Petrache), si la 10 lei raspunde la o intrebare pe whatsapp.

Pe langa ca putea sa nu aiba DZ 2, aici e aici, putea avea LADA adica DZ 1, 5 sau sa fie inceputul unui DZ 1 (nu conteaza ca nu a avut in familie, asta mai greu se mosteneste, spre deosebire de DZ 2), deci nu era chiar asa simplu.
LADA e un fel de DZ 1 intarziat care apare mai tarziu, evolueza poate mai lent, insa se ajunge la insulina mai devreme decat la cei cu DZ 2, si apare si la slabi si neslabi, ca asta apare prin insuficienta insulinica, nu prin rez la insulina neaparat.

DZ 1 poate apare si la 22-23-25 ani oricand.
Poate avea glicemii si de 500 relativ brusc la o adica.

Dar bine ca nu are. De ex sunt DZ-isti 2 care debuteaza cu glicemii de 130 (deci peste 126), PreDz-isti 2 cu 110, sau in cateva lui cu 380 direct, desi inainte cu 5 luni avea 90, deci nu avea nimic, mama si sora prietenului meu asa au patit.

| Ale3xandru185 a răspuns (pentru Mosotti):

Salut, am uitat sa mentionez ca o mai luasem glicemia din curiozitate pe stomacul gol acum 3 zile pe 23 si pe 21 si aveam 102(23) si 89.(21)

| Mosotti a răspuns (pentru Ale3xandru185):

Ai bine 102 si 89, n-ai probleme, nu de acolo ai ce ai, violeta are dreptate, dar daca nu trece si nu trece, te duci la medic, dar mai stau cateva zile sa vedem, o saptamana.
Dar ia-o la 2 ore de la masa si imi zici aici.

Daca nu ai mostenit diabetul de tip 1 de la parinti, nu poti avea diabet de tip 2, ca nu esti obez!
La varsta, inaltimea si greutatea ta esti perfect NORMAL si sanatos.
Faptul ca vara sau cand faci efort fizic bei mai multa apa, este perfect normal sa a o elimini prin urina.
Nu mi-as face nici o problema in cazul tau, pentru ca nu exista nici un motiv de ingrijorare.

Baiete, nu te speria ca nu ai diabet!
Ti-am pus intrebari relevante si s-a dovedit clar ca nu ai diabet. Ca sa te convingi poti face o singura analiza de glicemie, la medicul dar familie, dar sunt convinsa ca nu este diabet la tine.
Esti mult prea tanar, slab si normal, ca sa ai diabet doar pentru ca bei apa mai multa.

In aceasta dimineata mi am luat glicemia si aveam 99. Este bine?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă bei multă, e normal să o dai apoi afară.

| Mosotti a răspuns:

Am citit acum mai jos, la glicemia de 99 esti f okey, nu ai nici un diabet, cauzele-s altele adica, am editat mesaju ca nu stiam ca ti-ai luat-o.
Daca nu trece, te duci la medic.
Mai fa ceva, ia glicemia si la 2 ore dupa o masa si zi-ne cat este, trebuie sa fie sub 140.

| relian a răspuns:

Ar putea fi ca bei mai multa apa decita are nevoie organismul tau.
Cine te pune sa bei apa? Nu va mai luati dupa doctorii lu npeste prajit, sau dupa mai stiu eu ce reclame gen mancati 3 mese pe zi, bezi X litri de apa pe zi laughing
P[ai cum sa beau apa daca organismul nu cere? Sa beau sa ce? Ca asa zice un prostanac.Sau sa maninc 3 mese pe zi,de ce? Maninc cand imi este foame si poate miajunge doara o masa pe zi.

Uite de aia sa ajuns ca oamenii sa fie grasi,obezi,asa au fost educati de catre doctori,de scoala si etc,paprintii pe copii si asa ajungi obez laughing hai sa mincam ca este prinzu,pai daca nu imi este foame de c e sa maninc?
Uite asa sa fim in rind cu lumea laughing Asa si tu de ce bei atita apa? Bautul apei aiurea,fara ca organismul sa ceara,nu-ti face absolut nici un bine, ba dimpotriva este un efort in plus pentru organism sa elimine acea apa in exces.

Corpul tau cand are nevoie de apa iti cere, de aia ti se face sete, este semnalul prin care organismul spune ca are nevoie.
Sa bei apa ca asa zice nu stiu ce reclama, sau doctori, asta e cea mai mare timpenie.
Dar acu fiecare cit poate duce.Nu ai vazut toate animalele salbatice baga in ele ca spartele, bea apa intruna laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mergi la doctor daca ai ingrijorari. Cu niste analize la sange vei sti sigur daca ai diabet sau nu.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

N-are nici un diabet daca i-a iesit 99-102 dimineata.
Plus ca simptomele alea apar la glicemii f mari, nici la 150 nu apar, desi normal e sub 100 dimineata.
Si cine are glicemii f mari de peste 200 in sus, nu are cum avea 102 dimineata sub nici o forma.
Si daca pe aparat are 102, in laborator o sa-i iasa un maxim 96, deci sub 100.

| DARLINGx a răspuns:

Dacă urinezi e bine, nu e nicio infecție sau ceva. Dacă urinezi incontinu

Răspuns utilizator avertizat