| CristinaVoicu a întrebat:

Salut, TPU. De cativa ani aud voci, in special in acele momente in care vreau sa ma relaxez. Nu pot sa stau niciodata linistita. Ieri noapte una din voci m-a indemnat, oarecum, sa ma sinucid. Mi-a spus sa inghit un pumn de pastile, dar mi-a spus si ca nu o sa mor pentru ca mama o sa ma duca imediat la spital, iar medicii o sa ma salveze. Am 14 ani. Nu dormi noptile, de fiecare data cand incerc sa dorm visez urat si ma trezesc in mijlocul noptii.
Intr-o zi, mama m-a gasit casa, stand intr-un colt al patului si plangand. I-am vorbit despre vocile pe care le aud. In acel moment ea m-a dus la o femeie batrana care este si psiholog. Ea mi-a spus ca am anumite perceptii si ca sunt speciala, ca am anumite puteri paranormale. Evident, mama a crezut tot, dar eu nu.
Cred ca acea femeie s-a inselat. Am cautat pe internet mai multe cazuri asemanatoare cu al meu si am descoperit ca s-ar putea sa fiu schizofrenica.
Va rog, nu stiu ce sa fac. Cand i-am spus lui mama despre schizofrenie ea mi-a spus ca imi interzice sa mai ascult muzica Rock, dar nu are nicio legatura.
Sunt foarte retrasa si timida. si mereu ma inchid in mine. Mama da vina pe muzica pe care o ascult.
PS: Sunt 40% sigura ca vocile pe care le aud nu sunt reale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Shagrath19 a răspuns:

Daca asculti rock metal la sonor mare, dupa asta incepe sa auzi ceva ca un curent static, iar daca tu te gandesti la alte prostii..."fantome", incepe sa se faca din curent static in voci.Asa ca nu mai asculta tare, iar daca nu mereg inainte de culcare incearca si tu sa asculti o melodie usoara sau distractiva, ceva vesel, nu inna, ceva de genu varu sandel.Eu asa faceam si nu mai auzeam si eu sunt bleck metal si crede-ma ca nu-i usor, relaxeazate cu muzica vesela...Eu am fost pe cala sa devin in satanism, dar cu mult ajutor am scapat. Daca tot nu merge, conecteazama, sunt sigur ca te pot ajuta, deoarece si eu am avut aceeasi situatie.

| CristinaVoicu explică (pentru Shagrath19):

Nu cred in fantome. ^^ Dar ce aud eu nu prea se potriveste cu un curent static. Dar multumesc de ajutor.
Si eu ascult Black Metal, dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa fiu satanista. Nu sunt nici religioasa, ce-i drept. Cred in Dumnezeu, dar pentru mine e un alt fel de Dumnezeu. Adica nu am incredere in Biblie. Numai bine!

10 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

NU sunt reale.Sunt doar in mintea ta.Da ce muzica asculti?

| CristinaVoicu explică (pentru viotedy):

In ultimul timp ascult aproape numai Metal. Dar nu prea inteleg cum muzica poate sa aiba o influenta, pentru ca inainte ascultam numai muzica Reggae si tot auzeam voci. Ba chiar puteam si sa comunic cu ele. Multe dintre voci sunt ale unor barbati pe care-i stiu de cand sunt mica. dar pe care nu i-am vazut niciodata in viata reala. Am incercat sa scap de ei, dar acum e aud e mult mai ciudat.

| CristinaVoicu explică (pentru viotedy):

In ultimul timp ascult aproape numai Metal. Dar nu prea inteleg cum muzica poate sa aiba o influenta, pentru ca inainte ascultam numai muzica Reggae si tot auzeam voci. Ba chiar puteam si sa comunic cu ele. Multe dintre voci sunt ale unor barbati pe care-i stiu de cand sunt mica. dar pe care nu i-am vazut niciodata in viata reala. Am incercat sa scap de ei, dar acum mi se pare din ce in ce mai greu.

| CsGo1234567 a răspuns (pentru CristinaVoicu):

Hah

| FatUglyVirgin a răspuns:

40% sigura ca nu sunt realelaughing? restul de 60 unde e?

| CristinaVoicu explică (pentru FatUglyVirgin):

Sunt sigura ca ele sunt 60% reale pentru ca le pot auzi mereu, par foarte reale, e ca si cum cineva ar sta langa mine si mi-ar vorbi. Nu cred in fantome, daca la asta te gandesti.

| FatUglyVirgin a răspuns (pentru CristinaVoicu):

E cineva sub patul tau atunci...

| CristinaVoicu explică (pentru FatUglyVirgin):

Pisica mea doarme acolo. =^.^=

| DrAl125 a răspuns:

Buna!

Iti raspund in calitate de (aproape) medic. Ceea ce ai tu poate fi numit schizofrenie. Auzitul vocilor in mod normal este un simptom tipic al acestei afectiuni. Cu atat mai mult cu cat spui ca sunt ale unor persoane cunoscute, si ca poti comunica cu ele, ma face sa cred ca suferi de schizofrenie. In aceasta boala nu este nevoie sa auzi neaparat voci, pot sa fie si diverse sunete, zgomote, insa in majoritatea cazurilor, acestea (atat sunetele, cat si vocea) sunt deranjante. Nu are legatura cu muzica pe care o asculti, sau, daca exista vreuna, cel mult pot spune ca se asociaza ascultatul acestei muzici cu debutul simptomelor, insa in nici un caz muzica nu da schizofrenie, si nici astfel de halucinatii auditive.

Deci, afectiunea era in tine dianinte sa asculti muzica respectiva.

Acum, ce este de facut... cu aceasta boala nu este de joaca. Nu este nevoie sa te sperii, exista tratamente care o tin sub control, insa netratata poate avea consecinte grave. In timp, vocile pot deveni din ce in ce mai deranjante, si te pot determina sa faci anumite lucruri, pot pune stapanire pe tine. Imagineaza-ti cum ar fi sa iti repete obsesiv in ureche o pereche de voci sa omori pe cineva, sau sa te sinucizi, sau sa faci vreun lucru rau...

Asa ca nu trebuie sa lasi deoparte investigarea si tratamentul.

Ce trebuie tu sa faci in continuare este sa te duci la un medic psihiatru (din acela care lucreaza la spital, nu vreun psiholog oarecare, este o diferenta foarte mare intre medic si psiholog), si sa discuti cu el problemele pe care le ai. Psihiatrii mai ales respecta pacientii si sunt constienti de amploarea schizofreniei, asa ca puteti discuta "intre patru ochi", tu ii poti spune tot ce te supara (cu cat ii povestesti mai complet, cu atat isi va da seama mai bine ce ai), si in final probabil iti va recomanda un tratament care vor indeparta vocile, urmand ca ulterior sa te mai duci din cand in cand la control sau daca se intampla sa mai auzi ceva.

Iti spun, ce ai tu este o problema serioasa, dar controlabila, nu o lasa insa sa avanseze, deoarece cu cat vocile vorbesc mai mult cu tine, cu atat e mai greu sa scapi de ele, si in timp vor pune stapanire pe anumite actiuni ale tale. Du-te la un doctor bun cat poti sa faci ceva eficient in acest sens.