| AndreiMardi a întrebat:

de ce de fiecare data (aproape) dupa ce mananc un mar imi este greata?

Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Nu e deloc ceva de îngrijorat. Și eu am exact aceeași problemă cu citricele, mai ales cu portocalele. Dacă mănânc o portocală mă doare stomacul de nu-mi mai trebuie. Mama are aceeași problemă cu roșiile.
Se poate întâmpla să avem sensibilitate la unele alimente "neconvenționale", adică la lapte, gluten sau zahar e mai acceptata sensibilitatea dar la alimente gen mere, portocale, struguri de exemplu e mai rar.
Tot ce trebuie sa faci e sa eviti sa le mai consumi ca să eviți să te mai doară burta. Optează pentru o banană sau fructe de sezon gen nectarină, piersică etc.

5 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Posibil să fie pentru că merele pot da simptome de reflux acid (cu atât mai mult dacă pe lângă greață ai și o senzație de arsură în piept).
Sau ar putea fi vorba de coaja merelor. O mesteci bine? Dacă nu o mesteci corect o să-ți deranjeze stomacul. Le speli bine? De obicei merele sunt tratate cu diferite tipuri de pesticide si dacă nu sunt spălate corect unele persoane cu un stomac mai sensibil pot avea reacții neplăcute.

| AndreiMardi explică (pentru MadRaven):

Le spal bine dar nu prea le mestec bine. Totusi nu e ceva de ingrijorat?

| MadRaven a răspuns (pentru AndreiMardi):

Nu e deloc ceva de îngrijorat. Și eu am exact aceeași problemă cu citricele, mai ales cu portocalele. Dacă mănânc o portocală mă doare stomacul de nu-mi mai trebuie. Mama are aceeași problemă cu roșiile.
Se poate întâmpla să avem sensibilitate la unele alimente "neconvenționale", adică la lapte, gluten sau zahar e mai acceptata sensibilitatea dar la alimente gen mere, portocale, struguri de exemplu e mai rar.
Tot ce trebuie sa faci e sa eviti sa le mai consumi ca să eviți să te mai doară burta. Optează pentru o banană sau fructe de sezon gen nectarină, piersică etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate nu-ți priește.

| christall a răspuns:

Incearca sa iei mere din alta parte si sa vezi daca iti mai este greata.

| Pati2500c a răspuns:

Probabil corpul tau nu este invatat cu acest tip de aliment, incearca sa il inlocuiesti cu altceva daca nu iti face bine, sau spala l bine, probabil au fost date cu solutii ceva