| Esawq a întrebat:

Salut TPU! De ce doar cand ma spal pe dinti am o linea neagra de-a lungul liniei gingiilor? Inaintea de a ma spala nu am nici o linie, cand ma spal apare acea linie, iar dupa ce am terminat de a ma spala acea linie dispare. Si apare doar pe incisivii centrali superiori. Si nu cred ca apare de fiecare date, dar nu stiu sigur.

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la dentist si intreaba l pe el poate fi carie infectie paradontoza orice, tartru. Trebuie sa iti faci periodic detartraj.

| Esawq explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am fost si mi-a facut acum 3 luni, cred.

| dullcat a răspuns:

Buna.E vorba de sangerare cumva? Altfel nu imi pot imagina nicio linie neagra.Cand ai fost ultima oara la un medic dentist?

| Esawq explică (pentru dullcat):

Nu, si ultima oara am fost acum aprox. 3 luni. Oare sa fie din cauza unghiului periutei, cand ma spal( tin periuta la 45°)?

| dullcat a răspuns (pentru Esawq):

Nu cred, acesta e unghiul corect pentru spalare, orice dentist iti va confirma.

| DrEnacheMihaela a răspuns:

Buna ziua! poate fi o sângerare provocata de placa bacteriana sau de tartru. De asemenea, dacă aveti o plomba pe acei dinti, gingia poate sângera în jurul plombei dacă aceasta nu a fost bine adaptata. Mergeți la dentist pentru o igienizare profesionala sau pentru înlocuirea plombei.