Intr-adevar te poti incadra la boala obsesiv compulsiva.
Ai putea merge la o evaluare medicala si iti spune medicul ce stadiu esti si cum se poate remedia sau imbuntatii situatia ta.
Nu te speria, mai mult sau mai putin toti avem ciudateniile noastre pe care prin auto-control, le putem tine sub control, le ascundem sau le tratam. Sanatate maxima!
"de ceva timp am o problema, ...cand pun mana pe clanta simt ca trebuie sa pun mana si pe cealalta"
pe bune, tu glumești cu noi?
Da, este tulburare obsesiv-compulsiva (TOC), iar tratament si indrumare vei gasi numai la medicul psihiatru (atentie, nu psiholog, ci medic psihiatru).
Este gratuit cu trimitere de la medicul de familie, deci nu vad de ce parintii tai nu ar fi de acord.
Cu cat tratezi mai devreme, cu atat rata de succes este mai mare.
Am avut si eu aceeasi problema acum cativa ani, acum nu mai e chiar asa grav. A mai trecut cu timpul, nu stiu exact cum. O sa treaca si la tine. Daca este prea deranjant, mergi la psiholog.
De car timp ai aceste deprinderi? Și asta e foarte important de menționat. Dacă s-a întâmplat ceva Înainte de apariția acestor deprinderi. Cel mai probabil este tulburare obsesiv compulsiva, mulți psihiatri nu o încadrează ca boala în sine, din câte știu o tratezi sau o ții sub control cu niște ședințe de psihoterapie.
Sincer nu stiu sa iti spun de cat timp, maxim 1 an cred.
Si sper sa nu mi se agraveze, am vazut niste cazuri destul de urate cu tulburarea asta.
În primul rand trebuie sa te calmezi, ia lucrurile asa cum sunt, discuta cu unul dintre părinți, explica le ceea ce te supărat și ca trebuie sa vezi un psiholog. Nu e nimic care sa nu aibă rezolvare. Du-te cu toate încrederea și dacă după 2 ședințe nu ți se pare ca e ok schimba psihologul. Sănătate
Degeaba le spun parintilor, ei nu inteleg, o sa spuna lasa ca n-ai nimic, ca de fiecare data.
Eu nu am zis sa le zici, am zis sa le explici e o diferență. Tu cati ani ai?
Doub întreabă: