| Balicescu_Alex_1997 a întrebat:

Salut TPU, de ceva timp am problema asta ca atunci cand vreau sa mananc la unele mancaruri nici nu apuc sa iau o gura ca deja imi vine sa o vars, nu stiu ce am de imi vine asa sa o vars de la prima gura.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Posibil un colecist sau ficat sensibil ori inflamat, care se revolta la anumite mancaruri, nu tocmai sanatose pentru tine.
Posibil sa fie ceva prajit, gras, tocat, ori afumat. Asa-i?
Te sfatuiesc sa-ti faci niste analize pentru: stomac -ficat-colecist, daca-i posibil chiar si ecografie, sa vezi ce anume nu este in regula.
Pentru o perioada de vreme, ti-as sugera sa mananci mai dietetic: adica fiert sau fript, fara: prajeli, grasimi, tocaturi sau afumaturi ori carnati si salamuri.

| Balicescu_Alex_1997 explică (pentru Violleta2022):

Imi zicea cineva ca e din gând asta dar n-are cum din moment ce vreau sa mananc lucrul ala dar bag prima gura si hop o arunc

| Violleta2022 a răspuns (pentru Balicescu_Alex_1997):

Am trecut prin asa ceva si te inteleg perfect, de aceea pot sa-ti spun ca nu-i imaginara senzatia, ci chiar exista.
La mine fusese generata de un colecist lenes, care nu mai functiona, fiindca aveam pieter le fiere. Colecistul inflamat apasa pe ficat si il afecta si pe acesta. Am avut aceste simptome vreo 15 ani, am tratat cat am putut cu medicatie, dar in final aveam crize, voma si dureri prea dese si am ales operatia de colecist.

Te sfatuiesc totusi sa mergi la medic si sa faci investigatii, posibil sa ia ceva mai usor, poate chiar reflux gastric... dar tot trebuie investigat, aparatul digestiv.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De cât timp?
la unele mancaruri. La care mâncăruri?
ca deja imi vine sa o vars nu stiu ce am.
Cum îți vine, cum te simți când îți vine? Povestește ce simți.

| Balicescu_Alex_1997 explică (pentru sadrian46):

De exemplu la ardei cu carne sa zic cand incep sa duc lingura la gura si simt mirosul atunci începe sa vina senzația si cand vreau sa mestec drja incepe sa vina senzatia sa o vars nu stiu exact de cat timp e asa dar inainte era o mancare sa zic de ceva timp parca sunt din ce in ce mai multe mancaruri

| sadrian46 a răspuns (pentru Balicescu_Alex_1997):

Poate fi o alergie la unele mirosuri. Dar altfel, prin reacția aceasta la mirosul mâncării, ficatul se protejează de mâncărurile pe care le consideră că sunt greu de digerat, ca să se protejeze, fiind bolnav.
Sau poate fi o reacție psihică. Asta poți verifica cu ajutorul familiei.
Să îți pună diverse mâncăruri tot calde în niște recipiente și legat la ochi să le miroși. Să obervi astfel dacă nu ai o alergie psi la anumite mâncăruri.

| Frank51 a răspuns:

Este opusul poftei de mâncare.

| Anuket a răspuns:

Nu știu ce e, dar și eu pățesc la câteva produse din comerț, cola, carnea care nu pare că a văzut lumină și iarbă, etc tot în partea asta.
Mi-am dat seama ce nu-mi place/nu-mi priește și evit. Mă mai surprind doar unele mâncăruri gătite căci acolo nu am de unde să știu ce s-a folosit.

| Balicescu_Alex_1997 explică (pentru Anuket):

Eu as vrea sa mananc dar nu pot ca se întoarce stomacul

| Anuket a răspuns (pentru Balicescu_Alex_1997):

Chiar dacă vrei cel mai bine e să eviți și să vezi ce ai. Din gând e când ți-e rău de la stres sau un șoc și nu se manifestă când pui mâncare în gură.

| Elan a răspuns:

Gastrita