anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva timp cand ma pun in pat sa dorm aud voci, melodii. parca as fi schizofrenic. Doar ca vocile astea nu ma indruma sa fac ceva, pur si simplu le aud. cateodata mai confund si latratul cainilor cu vocea parintilor mei ( nu inteleg de ce)Si astazi cand am facut dus in timp ce ma spalam pe cap ma gandeam la un film care l-am vazut ieri, si cand am deschis ochii pentru o secunda mi s-a parut ca e cineva in baie, si m-am speriat tare. Oare ce am? Poate din lipsa somnului? De mult timp n-am mai dormit bine, si incep sa uit ce am facut acum o secunda. dar nu cred ca are legatura

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Nu degeaba a aparut expresia: "Ai vazut prea multe filme." Nu tot ce ne place este si bun pentru noi.
Renunta la filme; macar pentru o perioada mai lunga.
Si odihna devreme este atat de importanta! Ce s-a pierdut din ea nu mai poate fi recuperat vreodata. Lipsa de odihna suficienta aduce boli grave in trup si minte.

Daca vor sa fie sanatosi, oamenii au nevoie de un program strict exact ca in armata. Fara program nimeni nu poate trai sanatos. Se pare ca lenea si confortul ne-a cuprins pe toti; si din pricina asta, si bolile.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Culca-te fiecare seara la ora 22.00. Inainte de culcare bea o cana mare de lapte de vaca calduta, in care amesteci o lingura de miere de albine (ambele naturale! ).
In cursul zilei bea 1-2 cani de ceai de SALVIE amestecat cu ceai de TEI si indulcit tot cu miere.
Reduce televizorul la maxim un film pe zi, iar calculatorul si telefonul la maxim o ora.

Va dura cateva saptamani, dar iti vei reveni.

| mentholinks a răspuns:

Nu ti-ar strica un consult psihiatric.

| FaraNumePls a răspuns:

Nu ești nebun sau schizofrenic, doar ți s-a părut. Să confunzi lătratul câinilor cu strigătul părinților nu e un lucru atât de wow, ce încerc să spun este că mi s-a întâmplat și mie lucrul acesta. Posibil să te fi uitat la vreun film mai creppy și ai rămas marcat laughing dar îți trece. Dar dacă chestiile astea persista, ar fi cazul sa te consulți cu părinții tăi și ei vor înțelege, dar contează foarte mult, cum le spui. Nu le vei spune că auzi voci că după o să te creada paranoia. Încerci să îți argumentezi "discursul" și să îl întărești cu anumite povestiri (cazul când vezi chestii, sau cu lătratul și vocile ).
Nu te speria, keep calm.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

E doar de la oboseala si mie mi se intampla.

| Arthiom a răspuns:

Daca e din cauza lipsei de somn si a oboselii, odihneste-te bine o saptamana, doua, daca simptomele continua si dupa atunci consulta un medic, ai grija ca astea sa nu fie datorate unei oboseli cronice sau inceput de oboseala cronica, ca nu e de bine.

| Cissx a răspuns:

Salut happy
Stai liniștit. Nu cred ca esti schizofrenic.
Poate esti doar stresat si ai nevoie de niste odihna. Acum, pentru ca este vara, te poti odihni mai mult si poate, in timpul zilei, iti poti gasi niste activitati care te vor face sa uiti de ce ti se intampla. Incearca de asemenea sa fii mai aproape de cei dragi, caci astfel te simți in siguranță.
Si nu uita, nu esti singurul. Tuturor ni se intampla asta, intr-un fel sau altul.