| Demos a întrebat:

De curand am facut varicela, si vroiam si eu sa stiu niste lucruri.
Cat timp vor sta bubele pe piele si cat timp ma vor manca? si a doua intrebare este Dupa cat timp pot sa imi fac baie? ca am inteles ca nu ai voie deoarece raman pete.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Gabi19971983 a răspuns:

Buna!
Si eu am terminat acum varicela!
Bubele vor dura 2 saptamani, si te vor manca 5 zile si cand iti dispar complet poti face baie! Daca nu cand le mai ai bubele in contact cu apa isi pierd coaja si asa iti vor ramane cicatrici (adancituri) Sper ca te-am ajutat!

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bubele vor sta pe piele in jur de 14 zile si te vor manca 3 sau 4 zile. Nu ai voie sa faci baie timp de 14 zile, dar e foarte important sa faci dus de doua ori pe zi (dimineata si seara) pentru a preveni infectarea bubelor. Insa atentie: nu te freci cu prosopul, doar te tamponezi usor ca sa nu rupi bubele.

| Raniia a răspuns:

Bubitele dispar de abia atunci cand trec prin toate stadiile de evolutie, uscare si acoperire de cruste.In fiecare zi apar vezicule noi cam 5-7 zile si este nevoie de 1-2 zile ca sa treaca prin toate aceste faze.Perioada de contagiune tine pana cand toate veziculele au format cruste si atunci nu mai este necesara izolarea.Baie generala faci dupa ce toate bubitele au facut cruste.Pentru mancarime poti sa iei un antihistaminic-Claritine 1 tb, daca ai peste 12 ani, sau 2 lingurite de sirop.

| Zuzazozo a răspuns:

Baie n-ai voie sa faci sub nici o forma timp de o saptamana-doua pana iti vor trece bubele.
Intr-o saptamana-doua totul va fi ok!winking

| Terminatorul2 a răspuns:

Varicela e o boala naspa pentru ca nu te poti abtine din scarpinat dar daca te abtii bubitele iti vor disparea in 2 saptamini (aprox), iar faza ca nu ai voie sa faci baie e o minciuna, crede-ma si eu am facut varicela si faceam baie mai des decit de obicei pentru ca te ajuta sa scapi de mincarimi si nu am nicio pata pe mine.
Iti doresc sa te faci bine!

| cflorin11 a răspuns:

Aproximativ 10-14 zile. baie cit mai rar cu apa calduta sanatate

| Railly a răspuns:

ASTA ESTE VARICELA! Bubele iti vor trece odata cu boala. (in jur de 2 saptamani)a doua intrebare: Cand iti va trece. De la prima bubitza iti va ramane semn.

| Railly a răspuns:

Bubele vor sta pana trece boala (in jur de 2 saptamani).
Cand iti trece varicela.

| Criiiis a răspuns:

Eu am avut varicela, am facut baie si nu s-a intamplat nimicwinking! Poti cauta raspunsurile la intrebarile tale pe net, e multa mai usor!

| kaMeLiA2002 a răspuns:

Buna! trebuie sa stai o luna si ca sa iti faci baie, inca o saptamana!