| IonutMiclos a întrebat:

Salut tpu.De joi sunt racit.Am luat tantum verde spray pentru dureri de gat spray nazal strepsil pastile pentru raceala propolis fervex de toate.Nu mai îmi curge nasul nu mai stranut dar simt ca am o oarecare problema în gat.Am o chestie care îmi vine sa tusesc sec.Dar tusesc de 2 ori îmi revin peste 10 20m apare iar și îmi vine sa tusesc.Eu nu mai respir asa greu înainte respiram greu acum mi am mai revenit.Eu fumez de 1 an dar m-am lăsat de 3 săptămâni. Aveti idei? Mai simt înțepături și în zona inimii în partea dreapta langa san si atat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Poti exclude, dar sa stii ca sunt si nefumători care au probleme cu plamanii, adica un control nu strica nimanui.
Eu personal spun ca nu este cancer sau bpoc, insa medicul are ultimul cuvânt.
Sanatate,

38 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

In dreapta sus nu este inima.
Incearca Tusocalm si vitamina C care se dizolvă in gura, cat mai multa Vitamina C.
Nu ti-ar strica niste multivitamine.
Gargara cu apa cu bicarbonat.
Ar fi bine sa te vada un medic.
Sanatate.

| IonutMiclos explică (pentru ioana748):

Mersi.Crezi ca nu este de la fumat nu? Dacă era tuseam cândfumam nu acum de 5 zile de când m-a luat raceala

| ioana748 a răspuns (pentru IonutMiclos):

Cu placere,
Poate fi si de la faptul ca te- ai lasat de fumat, organismul sa suporte un sevraj, dar mai curand de la raceala respectivă.

Sanatate,

Mersi mult.Crezi ca este indicat sa iau osteocare și vitamina d3? Le am găsit în sertar nedesfacute luate tot pentru mine recomandate de medicul de familie ca sunt o fire mai slabuta de fel

Chiar ar fi bine sa le iei.
Dar si Magneziu, Calciu, fier, b complex.

Ma bucur. Uite mai am și eu o întrebare pentru tine și o sa iti acord funda.Pot exclude într un an de fumat cancer pulmonar pneumonie și bpoc și alte afecțiuni ale plămânilor.Adica într un an nu cred ca este atât de mult

Mai ma poți ajuta cu ceva? pe 1 fac analize de sânge vitamina d urocultura și sumar de urina coprocultura și helicobacter pilory.ce pot depista la aceste analize?

| ioana748 a răspuns (pentru ioana748):

Multumesc pentru funda❤️

Cu plăcere.Am luat dimineața un tusocalm și acum altul și tot tusesc.In cât timp trece? Dacă nu trece?

Ar trebui să se mai remedieze în două zile.
Mai este si ACC ul, dar mai bine continua cu Tusocalmul.
Ar mai fi posibilitatea să îți faci un sirop cu nuci întregi puțin sparte, ceapa cu tot cu coaja si la final multa miere.
Dar, daca ai nevoie de antibiotic, doar un medic te poate ajuta.
Multa sănătate,

Bine doamne ferește nu se ajunge pentru antibiotic.D abia dacă tusesc din 30 în 30m numai când ma gândesc asa.Nu știu de unde a apărut sau din ce cauza ai idei? Într-adevăr nasul încă îmi curge

Mai apare toamna la schimbarea aceasta brusca de temperatură sau pe fondul unei alergii, de exemplu la ambrozie.
Adică, nu ar strica si un antialergic.

Merci

Cu placere,

Respiratie asta greoaie o sa treacă o data cu raceala?

Sau respirația asta grea se datorează anxietății și stresului ca ma gândesc tot timpul ca am ceva la plamani și asa ceva?

De asemenea respirația poate avea probleme de la alergie.
Si anxietate poate fi.
Fa și tu o cura cu MagneB6 si ia niste SedatifPC.
Gândește că o să fii bine, nu îți împovăra capul cu bazaconii.
Bea un ceai de tei si linisteste- te, o sa treacă si răceala.
Seara linistita,

Seara buna

Acum părerea ta este sa continui cu tusocalm, sa nu mai ma gândesc negativ și sa continui înainte cu nurofen și alte din astea pentru raceala?

Am început sa tusesc mai tare cu flegma galben verzuie sau puțin maronie

Este bine ca ai inceput sa expectorezi secretiile din gat, esti pe drumul cel bun.
Ar trebui sa continui cu Tusocalmul si/sau sa iei ACC pastile.
Teraflu de seara, cel cu galben este bun pentru celelalte simptome de raceala.
Esti spre bine, nu ai de ce gandi negativ.

Mersi mult.Atata mai am îmi curge nasul si problema cu tusea s-a diminuat.In rest este superb.Mersi mult continui asa sper sa treacă pana joi

Cu placere, sanatate.

Este posibil dacă raceala a fost o pneumonie sau altceva sa rămân cu o respiratie grea care nu trece deloc?

Adică sechele

Pneumonia implica febra foarte mare si de obicei se ajunge la doctor unde se da antibiotic.
Respiratia grea s-ar putea sa fie o alergie sau pe fond anxios.

Cred ca e pe fond anxios.Ca mereu ma tot gândesc la fel și fel de prostii și de boli. Oricum cred ca dacă era o boala grava sangerai scuipai sange tuseai grav și te durea în piept.La 16 ani nu cred ca ai indicații sa faci asa ceva

Posibil ca iti si autosugestionezi niste simptome care de fapt sunt false.
Insa ar trebui sa schimbi putin modul acesta de a gandi caci nu este benefic.
Esti tanar, ai tot viitorul in fata. Mai apar cateodata ceva probleme de sanatate dar sunt trecătoare. Daca te gandesti ca nimic rau nu poposește la tine asa va fi, vei fi sanatos tun pana la 109 ani.
Hidrateaza-te, vitaminizează -te, mananca banane, oua, branza, fii optimist si bucura- te de anii tai minunati.
Cheamă pozitivul in viata ta si va veni.
Seara cu lumina si vise colorate❤️

Mersiii

Ai idee ce se intampla. Dupa 2 zile nu mai tusesc de loc și acum simt ca am un mucus in gat si nu pot sa l rup deloc când ma forțez eu sa tusesc

Acuma m-am forțat eu și am tușit și am expectorație de 2 ori dar sunt obosit am tușit rau de tot ca să expectorez ceva din gat

Ar trebui sa bei si un ceai de musetel cu miere sau macar simplu.
Nu te forta prea tare, o sa se rupa tusea si o sa iasa secretiile.
Mai ia tusocalm, o sa te ajute.
Sa eviti bauturile reci.

Ok am baut ieri o cafea rece și aveam puțin gatul iritat

Pana trece, fara rece

Poti exclude, dar sa stii ca sunt si nefumători care au probleme cu plamanii, adica un control nu strica nimanui.
Eu personal spun ca nu este cancer sau bpoc, insa medicul are ultimul cuvânt.
Sanatate,

| StudentLaMedicina a răspuns:

Au trecut 2 sau 3 saptămâni, Alex? Cu fiecare postare mai trece o săptămână de când nu mai fumezi. Spune tatălui să te ducă la medic să te asculte la plămâni, să te palpeze şi să vadă ce e cu tine. Aşa din vorbe nu te ajută nimeni să scapi de ce ai în gât. Mai ales copiii sunt mai complicați decât adulții când vine vorba de orice boală. Dacă tatăl tău nu poate, mergi mâine la cabinetul şcolii să te consulte acolo.

| IonutMiclos explică (pentru StudentLaMedicina):

Pai da dar eu susțin ca nu am nimic doar raceala asta

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru IonutMiclos):

Atunci ce aştepți de la răspunsurile de aici?