"vorbesc foarte mult singur cu voce tare...credeti ca am ceva probleme mentale"
eu cred că da
Când gândim, vorbim în mintea noastră. Cu voce tare simțim nevoia să ne clarificăm mai bine gândurile. Să dau un exemplu. Am fost singur într-o excursie în Germania într-o perioadă când erau puțini români acolo. Astfel am găsit o singură dată într-un magazin un cuplu de români cu care am schimbat câteva cuvinte. Știam destul de bine limba germană și am vorbit numai nemțește. Dar creierul meu s-a revoltat și am simțit nevoia să vorbesc românește din nou. Atunci, când am fost singur, cam în a 10-a zi, am vorbit puțin singur românește. Apoi am întâlnit un mercenar român care a luptat pentru alt stat într-o junglă. La un moment dat a rămas singur. Ca să depășească tensiunea imensă a luptei a simțit nevoia să vorbească singur. Așa că a vorbi singur nu denotă neapărat o boală psihică.
Cu o floare nu se face primăvară, cu un simptom nu se poate pune un diagnostic.
Vorbești când ești singur cu tine însuți. Un diagnostic de boală mintală se pune cu simptomul a, b, c, d. și cu incapacitatea de a funcționa social, etc.
Concluzia mea, temeri nefondate.
Am avut o colegă de serviciu care a avut o cădere nervoasă, și a avut apoi nevoie de îngrijire medicală la pshihiatrie de câteva luni iar apoi la un sanatoriu de boli mintale și apoi și-a revenit și a fost normală. Pentru colegi, semnul a fost că începea să vorbească cu voce tare, și nu se mai putea opri.
Nu spun că dta ești într-o situație asemănătoare, căci fiecare om este diferit.
Cel mai bine te poate ajuta să te clarifici un specialist, psiholog sau psihiatru.
Ca vorbesti singur nu e numaidecat o problema, posibil din cauza singuratatii. Cand incepi sa pui intrebari si sa raspunzi ca si cum cineva iti raspunde atunci e o problema. Ca sa ma intelegi mai bine, ma refer la o situatie asemanatoare cu,, a juca singur sah"
De la singurătate, stres, plictiseala poti sa te comporți asa. Vorbeste cu un psiholog despre asta!