In primul rand, apa cat poti(1-2l/zi),cu inghitituri mici, chiar si in timpul exercitiilor, ca sa nu te deshidratezi.Trei mese principale si doua intre mese, ca supliment.
Dimineata:ceai din tei, sunatoare, fructe padure combinate sau macese.Cate un ou fiert moale(se asimileaza mai usor+1-2 felii sunca Praga sau din pui+1-2 felii paine integrala cu tarate si seminte, prajita sau nu, dar nu proaspata.Lapte sau iaurt degresat cu cereale integrale+cateva fructe deshidratate(stafide,curmale,smochine,caise,etc). Seminte de floarea soarelui, dovleac, nesarate, nuci, fistic.Acestea combinate.
Pranz:peste,
carne de pui(fara pielita),de vita, de curcan, gratar, la cuptor, fiarta.Impreuna cu legume(putin cartof,doar copt),pe gratar sau la cuptor+diverse mirodenii:usturoi,cimbru,oregano(acesta mai mult daca ti-e pofta de o pizza facuta in casa,pe un blat subtire din faina integrala).S-au carnea alaturi de salate din legume proaspete:morcov+sfecla rosie+mar, morcov+telina radacina+mar, varza+morcov,(peste acestea poti pune patrunjel vered), rosii+castravete+ceapa, salata verde+ceapa verde+ridichi.La toate salatele pune otet din mere cu miere.
Ciorbe din legume sau cu carne slaba,supe din legume pasate(vitamine,fibre si te hidrateaza).
Cina:combini din ce nu ai mancat la pranz.
Pentru buna functionare a muschilor:Complex vit B(cereale,nuci,lapte,oua,spanac,salata verde,pui,ton,alune), potasiu(fructe,mai ales mere,legume uscate dar si proaspete,peste, cartofi, banane, carne slaba).
In ceea ce privesc exercitiile fizice, nu trebuie sa-ti soliciti mult muschii.Mai bine fa exercitii diverse,alergari, bicicleta, sari coarda, urci-cobori scarile.
Pentru pectorali:stai in picioare cu talpile departate si mainile in fata, cu coatele indoite la 90 grade, cu pumnii stransi si lipiti fata-n fata, trage bratele spre spate, bine incordate si revin-o in pozitia initiala.Repeta de 30 ori.
Pentru abdomen, sunt foarte multe:toate exercitiile, ce tin muschii abdomenului incordat.
Toate acestea sa fie pentru tine, un stil de viata, sanatos.
Avand 15 ani(fiind in crestere), este bine sa iti mai faci, macar o data pe an, niste analize, cu trimitere de la medicul de familie sunt gratuite).
MANCARE BUNA: seminte de floarea soarelui, dovelac, alune de padure, icre si peste fiert in aburi, branza dulce, dar putina si fara paine, multe legume si fructe, putina carne, daca se poate de loc, fara cartofi prajiti sau pizza. E cam greu, nu? Iar exercitii, alege de la culturisti, gimnastica de intretinere.
Mai citeste si mai jos, poate iti vin idei.
http://vindecarenaturista.blogspot.ro/......besti.html
http://vindecarenaturista.blogspot.ro/......toasa.html
Nu sunt nutritionist, dar iti pot spune cum am slabit eu, adevarat, 3kg la luna, dar nici nu le-am pus inapoi daca ma scapam sa mananc seara.Ideea e sa nu mananci dupa ora 6. Poti manca in rest orice ce nu contin foarte multe grasimi.Ia`ti micul dejun(poate fi ceva mai bogat) si renunta la paine(nu consuma mai mult de doua feli de paine integrala pe zi).Si ca sport e bine ceea ce faci. Poate te ajuta si un abonament la sala, dar eu am mers pe jos in jur de 6-10 km pe jos in fiecare zi cu o sticluta de apa in rucsac fara sa alerg ca bezmetica sa imi iasa plamanii pe gura.Cred ca ideea e sa ai ocupatie sa nu iti stea gandul la mancare, gaseste`ti un hobby, un sport, ceva... orice ce iti ocupa timpul liber dedicat mancarii(in trecut). Sper ca sfaturile mele sa te ajute, pe mine m-ai ajutat cu 10 Kg in minus!
anoooonimm77 întreabă: