| Anoniq a întrebat:

Salut TPU, de o perioadă am inceput să am simptome de HIV, eu mi-am făcut un set de analize de sânge(le-am făcut dintr-un alt motiv care nu are legatura cu hiv-ul) în urmă cu 2 săptămâni si medicul mi-au spus că sunt bune, se poate depista Hiv-ul prin aceste analize de sânge sau trebuie un set special de analize?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Analiza de depistare Hiv se face specific si depinde daca au fost cerute in acel "set de analize".
Vorbeste cu medicul si intreaba-l daca este sau nu cuprins.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se poate depista HIV la niste anlize generale de sange.
Testul HIV este foarte special si trebuie platit, ca sa il faci.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Îti citez câteva lucruri esentiale:

"Pentru depistarea acestui virus, vă prezentați la un laborator și solicitați analize TIP HIV 1-2"

"Daca boala nu s-a instalat inca, insa persoana este HIV pozitiv, da, analizele pot fi absolut normale. Pentru a afla, se face testul HIV."

| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă sunt analize uzuale cel mai probabil nu au fost pe lista.
Analizele astea se fac la cerere, nu sunt din categoria celor uzuale. Vorbește cu medicul și cere-i o trimitere.

| SharpEagle a răspuns:

Si care sunt simptomele alea de HIV?

| Anoniq explică (pentru SharpEagle):

Iar răspunsuri fără sens, eu am întrebat altceva

| SharpEagle a răspuns (pentru Anoniq):

Auzi, tu ai platit cand ti-ai facut cont pe siteul asta? Ca eu nu.
Deci raspunsurile vin pe gratis. Si dupa ce ca vin pe gratis, dupa ce ca-mi consum din timpul meu, energia mea, mai am parte si de o atitudine flegmatica, de sictir. Tu ce ai impresia, ca-s datori oameni sa-ti raspunda tie, la orice te mananca pe creieras?
Asadar, ca intrebarea sa faca sens trebuie sa stim ce dracu inseamna simptomele astea de HIV in conceptia ta, ca poate e cu totul altceva. Nu-i asa? Analizele pentru HIV sunt specifice, oricum.

| Antopuff a răspuns:

Analiza de HIV este separata de analizele uzuale si nu este depistata la analize uzuale in stadiul incipient. Nici la cele specifice nu este depistata decât după minim 6 luni de la expunere. Nu exista simptome specifice de HIV, acesta slăbind sistemul imunitar și de fapt de aia apare boala SIDA care este de fapt imunodeficienta de apărare a organismului.