| neymar1192 a întrebat:

De o saptamana jumate am ochii rosii. prima data era rosu stangu dar pe urma s-a inrosit si dreptul. Mentionez faptul ca in urma cu 2 saptamani am stat cu un ventilator langa mine. de o saptamana ma tratez cu tobrex si tot nu mi-a trecut. spuneti-mi ce trebuie sa fac, dau fundawinking!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

Ai conjunctivita. Curentul de la ventilator a antrenat praf care ti-a infectat ochii. Mergi la oftalmolog sa-ti dea alt tratament, probabil ca ai nimerit un microb rezistent la Tobramicina din Tobrex. Sau nu ai folosit picaturile la intervalul necesar (trebuiau puse din 4 in 4 ore) si s-au selectat germeni rezistenti.

| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Exista doua variante:
a.Tea tras curentul.
b.Ai conjuctivita.

| Anonima264 a răspuns:

Daca ai conjuctiivta trebuie sa iti cumperi picaturi pentru ochi.
Daca tea tras curentul o sa iti treaca in ctaeva zile.

| AddaBlueBrain a răspuns:

Te-a tras curentul, nu mai sta cu ventilatorul aproape de tine.Ca sa-ti treaca te duci la farmacie si ceri Kanamicina si nu este nici scumpahappy

| Empathizer a răspuns (pentru AddaBlueBrain):

Kanamicina s-ar putea sa nu mearga, dupa Tobrex. Sunt antibiotice din aceeasi clasa, aminoglicozide, si pot da rezistenta incrucisata. Adica microbul, daca a venit in contact cu Tobramicina, se poate sa fi devenit rezistent si la Kanamicina. Mai bine sa mearga la oftalmolog.

| AddaBlueBrain a răspuns (pentru Empathizer):

Eu stiu din propria experienta pentru ca si eu tot la fel am patit si de aceea l-am sfatuit sa ia Kanamicinahappy

| Empathizer a răspuns (pentru AddaBlueBrain):

Ca la orice medicament, ce e bun pentru unul, poate sa nu fie la fel de bun pentru altul. Scrie asta in orice prospect: "Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră şi nu trebuie să-l daţi şi altcuiva. Îi poate face rău, chiar dacă simptomele sunt aceleaşi cu ale dumneavoastră."

| neymar1192 explică:

Mi-a trecut cu tobradex mersi la toata limea