anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,TPU.
De un an,cand fac baie(fie ca imi dau cu sapun sau gel de dus),imi apare pe abdomen,spate si maini o eruptie(ma mananca foarte tare, daca ma scarpin incepe sa se inroseasca zona unde m-am scarpinat).
Imi puteti da un sfat?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Mergi la un dermatolog, nu este de gluma cu eruptiile, poate sa nu fie nimic grav, dar pote sa fie si semne de avertizare a unor boli foarte grave.Sanatate maxima!

| Morenna10 a răspuns:

E alergie, ar trebui sa mergi la un dermatolog

| mixxjim a răspuns:

Nu mai folosi sapunuri sau geluri din cele comune, de prin supermarketuri, ia-ti din cele mai naturale, din Plafar. Sigur esti alergic la acele produse/una din substantele din ele, foarte probabil la soda. La plafare gasesti sapunuri si sampoane fara soda.

| rocket1204 a răspuns:

Buna! Te sfatuies in primul rand sa mergi la un medic dermatolog sau la medicul de familie, mai ales ca intampini aceasta problema de un an. In al doilea rand cred ca este vorba despre o reactie alergica. SLS-uri sau alte componente chimice din aceste sapunuri si geluri de dus ti-au sensibilizat pielea. Este vorba despre detergenti cationici care au putere foarte mare de spalare, motiv pentru care se folosesc chiar si la spalatul masinilor. Incearca sa eviti produsele ce contin parabeni, SLS (pe etichete vei vedea ca scrie Sodium Lauryl/Laureth Sulfate) si ftalati. Pentru inceput ia un sapun de casa sau produse de la raionul de bebelusi.

| Iuliana_Delia_1991_Cqs3 a răspuns:

Estii alergic la ceva cum ar fi un agent chimic din acel sapun. mai bine fa niste analize

| AlinaAmalia3 a răspuns:

Scuza-ma ca sunt indiscreta dar ce fel de gel de dus folosesti? e posibil sa fii alergica la uningredient ce il contine gelul. mergi si fa un test dermatologic si vezi la ce esti alergica

| 1231242 a răspuns (pentru AlinaAmalia3):

Buna,in primul rand sunt baiat si nu conteaza ce fel de gel de dus sau sapun folosesc imi aparaesad.

| AlinaAmalia3 a răspuns (pentru 1231242):

Cum ziceai si tu nu conteaza ca esti baiat sau fata. mergi si fa testul si vezi ce se intampla

| Tinkerbellll a răspuns:

Du-te la dermatolog pentru ca este singura persoana care poate sti ce ai.