Bunica a stat tot la tara, de la ea am invatat tratamentul de gat, pe care-l folosesc totdeauna. L-am gasit cel mai eficace.
Pe o lingura de zahar tos, cu varf, se picura putin PETROL LAMPANT, incat sa se umezeasca. Cu respiratia retinuta se inghite in asa fel, ca sa se prelinga incet prin gat. Timp de cel putin o ora nu se bea si nu se mai mananca nimic!
Odata aplicata seara inainte de culcare, pana dimineata aproape totdeauna dispar problemele. Daca tatusi mai simti ceva, atunci se mai ia o lingura si dimineata, eventual si seara urmatoare.
Nu trebuie sa te sperie mirosul petrolului lampant, nu e nici pe departe asa rau cat durerea.
Cand durera a incetat, se mai poate face gargara cu apa calduta puternic sarata, dupa care se ling 3-4 linguri de miere de albine.
Nasol de tine. Gargara cu saramura calduta. Daca totusi ai acces la o farmacie cumpara trachisan. E perioada infectiilor datorita schimbarilor vremii.
De ce stai pe TPU? Chemati salvarea daca durerea e asa de mare si sa va duca la urgente sa va consulte si sa va dea un diagnostic corect si sa va trateze cu un tratament imediat!
Anul acesta am făcut bronșită de 3 ori. Nu puteam vorbi, simteam ace in gat (mai bine zis o drujba ) si aveam cam acelesi simptome, darve posibil sa ai si o viroza respiratorie (e sezonul lor). Ideea e ca eu mi-am făcut sirop cu miere topita si lamaie, iar o data la 4 ore luam cate o lingura. Mai beam si ceai de cimbrisor cu ghimbir (e antibiotic). Asta ameliora si febra. In 6-7 zile mie mi-a trecut complet, dar si petrolul lampant e eficient. Recomand si varianta lui #Bula.
Mergi la farmacie si cere decasept pastile. Nu iti trebuie reteta si costa cca 6 lei o cutie. Sunt pastile pentru supt si are de mai multe feluri : simple, propolis sau lamaie. Sfatul meu este sa cumperi doua cutii. Ia maxim 5 pastile pe zi. Si eu alaltaieri am avut aceeasi problema asemanator cu a ta. Dar am luat decasept si m-a lasat.
Nu astepta doctorita, nici medicamente fara efect. Ai o infectie urita. Mergi la urgente. Daca esti minor, parintii tai pot chema ambulanta.
Da.dupa cele spuse de tine este vorba despre o infectie cu un microb care necesit tratament medicametos.Ai nevoie de antibiotice care nu se elibereaza decat pe baza de reteta eliberata de medicul de famile. Diagnosticul dupa cele enumerate de tine poate fi de laringo-traheita acuta dar binenteles trebuie sa te vada un medic nu sunt eu in masuta sa-ti pun diagnostice.
Mai mult ca sigur ai puroi in gat mi s-a intamplat o data e nashpaa rau asa ca mai bine o rogi pe doctora de familie sa te dea cu albastru de metil in gat e super eficient.