| Danigaming46 a întrebat:

dimineața!
Când ma trezesc, imi trebuie minim 4 alarme pentru a nu a dormi la loc. Cum pot face sa ma trezesc din prima?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Încearcă să te culci înainte de 12, se spune că cel mai bun somn e între 10-1 noaptea. Încearcă să te trezești în fiecare zi la aceeași oră, pentru a-ți obișnui organismul. Sunt mai multe faze de somn și contează foarte mult in care dintre ele te trezești. Pentru că dacă îți sună alarma in faza profundă te trezești foarte greu și vei fi obosit toată ziua. Eu folosesc o aplicație, SleepCycle care înregistrează mișcările și sunetele și îți arată care sunt perioadele de somn și alarma este într-un interval de 30 de minute ca sa nu te trezeasca direct in faza profundă. O alta varianta ar fi sa descarci o aplicație unde, ca să oprești alarma trebuie sa rezolvi un exercițiu de mare și îi poți seta dificultatea.

15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pui ceasul sa sune intr o oală de ciorbă, oala sa fie curată si o sa te scoli imediat.

| MarianWLF a răspuns:

Somn macar 8 ore normal, si ridica-te cand suna, am patit ca tot amanam 5 / 10 minute, asa e mai greu, cand suna, nu conteaza ca iti vine sa pici in genunchi, ridica-te si mergi la baie, fa-ti rutina, eu mi-am facut obiceiul cand suna, efectiv sar din pat in picioare, sa nu am timp sa ma gandesc daca mai stau 5 minute.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cand suna ceasul te ridici din pat si aia e. Doar nu ai sa adormi in picioare

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai nevoie de somn mai mult.
Să îți inchipui că ești la armată și este alarmă de luptă, că vin turcii, ăăă, rușii am vrut să spun...

| Donsavas a răspuns:

Te ridici din prima

Răspuns utilizator avertizat
| Nilsson a răspuns:

În primul rând, culcă-te mai devreme pentru a-ți face necesarul minim de somn (8 ore).
Apoi ca să îți faci trezirea mai ușoară, instalează-ți o alarmă cu volum progresiv și pune telefonul într-un loc mai inaccesibil astfel încât să fii nevoit să te ridici din pat când oprești alarma.
Foarte important este să îți faci și niște controale de sănătate, oneori stările de oboseală pot fi simptomul unei boli incipiente.

| GPA a răspuns:

Fă-ți un orar. Învață să te trezești dis de dimineață și să te culci mai devreme, la ora 21 de exemplu.
Alimentează-te sănătos, înainte de culcare bea un pahar cu lapte cald, cu miere de albine sau un pahar de ceai de plante, de mușețel sau de tei, la fel, cu miere de albine, nu cu zahăr.
Consumă un fruct (banane, portocale, aronia), fă-ți o salată de fructe.
Contează și alimentația!
Ultima gustare servește-o la ora 19 pentru a avea suficient timp să se realizeze procesul de digestie, în timpul somnului corpul tău să fie relaxat, să nu fie supus procesului de digestie în momentul în care te odihnești.

Edit : Cât despre alarme, pune un ton de apel plăcut, care îți place foarte mult. O melodie preferată de exemplu. Poți pune telefonul într-un vas pentru a accentua sunetul.

| TheWznd a răspuns (pentru GPA):

Dacă te culci la 21 și vrei sa dormi 8 ore, asta înseamnă că ora de trezire ar fi ora 4 dimineața?

| GPA a răspuns (pentru TheWznd):

Ai timp să te odihnești, asta este ideea.

| MJo a răspuns:

Lasă telefonul mai departe de pat, să fii nevoit să te ridici. Odată ce te-ai ridicat, du'te și fă-ți "toaleta de dimineață" laughing

| Yohei a răspuns:

Încearcă sa te culci mai devreme, dar lăsând jocurile, și filmele, în ce te țin treaz pana târziu

| lalaura94 a răspuns:

E bine ca te trezesti macar, eu daca nu am minim 8 ore de somn nu ma pot ridica din pat. Nu e de joaca, am ratat examene si interviuri importante din cauza asta, plus ca am avut probleme la lucru. Solutia a fost sa dorm mai devreme.

| LorenaA12Iz a răspuns:

Încearcă imediat ce suna alarma să te ridici din pat și să îți dai cu apa rece pe fata