Da.
Si eu procedez la metoda cu transpiratie cand sunt racit.
Chiar prima seara, inainte de culcare iau o aspirina de 500mg cu o cana de ceai fierbinte si imediat ma infasor intr-o plapuma, de la varful picioarelor pana la cap. Pana dimineata plapuma va fi umeda, trebuie pus la uscat, iar raceala se amelioreaza aproape complet, dispare si febra daca a fost.
Daca mai raman scurgere de nas sau ceva tuse, atunci beau 3-5 ceaiuri din ceapa indulcit cu miere de albine, la care mai adaug si salvie si flori de tei.
Daca fac si inhalatie cu ceai de musetel foarte sarat, aunci si problemele de respiratie (bronhii, plamani) dispar, fiind foarte puternic antibacterian si antivirotic.
Nu. Nu stiu cine ti-a spus asta, dar cand transpiri ii cand de fapt esti racit. Acum, daca te referi la transpiratia pe care o face corpul tau cand dormi cu mai multe plapume peste tine, aia-i de la caldura, poate po-ti scapa de raceala asa. Ai nevoie de ceai, odihna, medicamente de la medic. Existand mai multe forme de a transpira, nu stiu la care te referi.
Transpiratia rezultata din alergat.
Nu-ti recomand sa alergi cand esti racit. Iti supra fortezi plamanii, respiri aer rece si din pacate nu, nu vei scapa de raceala. Nu-i forma. Oricum, depinde si unde stai. Daca iesi toata ziua afara, si respiri aerul rece, nu vei scapa de raceala, pana prin luna Mai. Este frig de ingheata apele.
Transpiratia ( mai exact incalzirea corpului ) ajuta la scaparea de raceala. Daca alergi si transpiri e posibil sa inhalezi aer rece si sa fortezi plamanii, deci nu ajuta.
Pe de alta parte, transpiratia obtinuta de medicamente/natural e ceea ce ai nevoie pentru a scapa de raceala.
Pe scurt, nu alerga ca disperatul prin camera crezand ca o sa te faci bine.