Fiul meu are miopie si stiu sigur ca-si poarta ochelarii permanent si, in ciuda acestui fapt, dioptriile cresc.Am vorbit cu oftalmologul lui, care e ok, si mi-a spus ca un control odata pe an e suficient si ca miopia creste pana pe la 24 de ani, de aceea nici nu se fac operatii inainte de aceasta varsta.Nu-ti face probleme
Miopia degenerativa se caracterizeaza prin valori mai mari de -8 dioptrii. In ce fel va progresa miopia ta, nu stim sigur; este importanta ereditatea( exista cineva in familia ta cu miopie mai mare de -8?); este important sa nu faci eforturi fizice intense, sporturi ce presupun sarituri, eforturi mari( nu se recomanda practicarea unui sport de performanta cand dioptriile sunt maii mari de -5); sarcina si nasterea pot determina o progresie a dioptriilor; putem incerca sa tinem sub control progresia printr-un regim de viata ce presupune evitarea eforturilor mari, regim alimentar cu legume, fructe proaspete (zilnic un mar), suplimente nutritive( de exemplu, un produs recent aparut in farmacii :Mirtilene Puro 1 cpr pe zi 1 luna, cura repetata la 3 luni), ochelari cu corectie optica decvata; Numai bine
Depinde de cum se dezvolta ochiul, noi nu avem de unde sa stim, dar daca zici ca ai purtat ochelari nu prea are cum sa creasca sunt 10% sanse, si 10% sa scada.
Da este posibil. Toata viata iti va scadea miopia si iti va creste incontinuu. Singura scapare este operatia.
Da eu de exemplu port ochelari si din 6 in sase luni imi cresc dioptriile pentru ca ma miopie si la miopie asa e
JamilaGizeh întreabă: