Salut, nu se știe exact în cat timp, dar deocamdată nu. Acestea sunt permanente, și vizibile doar daca ai tenul măsliniu, sau foarte bronzat. Ele daca ai tenul alb, nu se vad, și rămân doar în interior. Îți recomand crema "strataderm" o folosesc și eu și aplatizează cicatricile la nivelul pielii (deoarece ele sunt la început puțin în relief, până îmbătrânim și se topesc în piele) iar unele n-ai ce le face raman așa, cele cheloide. Sper ca te am ajutat!
Am o cicatrice de tip keloid pe piept in urma unei excizii de aluniță.
Dermatologul mi-a recomandat sa îmi dau cu contractubex gel cu extract de ceapa și multe altele pentru a aduce cicaticea la o suprafață plană.
E bun?
In cat timp își face efectul?
De cicaticile keloid nu pot scăpa definitiv, nu?
E ok sa îmi fac un tatuaj pe piept dupa ce am cicatricea perfect plana pentru a o masca și a nu se mai vedea?
Salut, depinde foarte mult, cele cheloide de-obicei se aplatizează la maxim doar cu ajutorul laserului non-invaziv. Este bun și acel gel, dar eu personal pe acela îl folosesc. Cele cheloide sunt de-obicei roșii, sau roz și se vad pe orice tip de ten ai avea, în schimb daca era hipertrofică și aveai tenul alb nu se vedeau. Acum, ce-ți recomand daca chiar vrei sa nu tii se mai vadă, depinde si ce culoare ai la ea si în ce stagiu e, dupa ce se aplatizează la maxim, poti face un tatuaj daca vrei, sau sa mai astepti și poate în timp se va face vreo tehnologie sa le putem scoate și din interiorul stratului de piele! O zi faina!
Unele cicatrici pot disparea intre timp daca zgarietura nu a fost foarte adanca, dar majoritatea raman pe viata.
Pai c-am care ar fi maximul ca și adâncime pentru a nu rămâne o cicatrice permanenta?
Daca cicatricea mea are :
Lungime de 4 cm
Culoare alba
Nu pot sa îmi dau seama cat de adâncă e pentru că e insesizabil, am obținut o in urma unei zgârieturi cu o sarma
A sângerat un pic atunci
Poate fi permanenta?
Încă ceva mai am am o alta cicatrice pe deget in urma coliziunii degetului cu un bloc de BCA
Aceasta a sângerat un pic și este foarte puțin adâncită, culoare roșie spre alb.
Vârsta cicatrici 4 luni
Aceasta cicatrice de pe deget poate dispărea și dacă da in cat timp dispar ele normal?
Prima cicatrice nu cred ca mai poate sa se vindece, o sa-ti ramana pe viata, dar a doua este posibil sa dispara in cateva luni. Am vazut la farmacie niste creme cu care te poti da si grabeste procesul de vindecare. Acesta este linkul la crema:
https://drhelen.ro/......l-elaimei/