| CaTaKiN a întrebat:

Eu am 15 ani, 50 kg si 1, 70 m si vreau sa ma apuc de sala.Am auzit ca nu e bine sa te duci la sala daca esti slab.Eu vreau sa aflu daca ma pot duce si daca as pune masa musculara.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi la sala după împlinirea vârstei de 16 ani!
Mergi pe o alimentație diversificată, un control medical, analize de sânge.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Lasa sala, esti cam mic pentru sala.
Ar trebui sa ai 60 de kilograme.
In primul si-n primul rand, ai grija sa incepi ziua cu-n mic dejun hranitor si mai ales in fiecare dimineata.Cateva idei:
-paine integrala, graham sau paine alba prajita, cu putina margarina vegetala;
-cereale cu lapte proaspat sau suc de portocale;
-fructe si iaurt degresat.
De asemenea, trebuie sa mananci o gama foarte variata de alimente, pentru a te asigura ca organismul tau primeste tot ce ii trebuie.Incearca sa mananci alimente care contin multe proteine(peste, carne, oua, lapte, branza, fasole, mazare, conopida, brocolli);
Apoi ai nevoie de carbohidrati(paine, paste si cereale) si o multime de fructe si legume proaspete.
Nu in ultimul rand, nu uita de SPORT. Daca vrei sa ai mai multa energie, pe langa faptul ca energia pe care o iei din alimentatia zilnica, trebuie sa fii si activa!
Te pup!

| ieco a răspuns:

Aiurelii, de ce sa nu te duci daca vrei sa pui masa pe tine?
Sunt mituri cum ca ''daca mergi la sala nu mai cresti'' dar alea sunt abureli, cat timp nu iti presezi coloana vertebrala totul e ok adica sa nu faci abdomene cu haltera dupa cap happy
In schimb iti trebuie 5-6 mese pe zi bogate in proteinewinking