1 litru de lapte de vaca contine 30-50 grame de grasime, adica cat ai unge o felie mare de paine cu unt.
Nu ingrasa, dar intareste foarte bine oasele, dar dezvolta si restul organismului (mai ales muschii).
Fara consum de produse lactate naturale (facute din lapte) vei avea oasele slabe, xare se rup usor.
Acest pericol exista mai ales la femei, deoarece ele pierd cantitati mari de calciu la fiecare sarcina, dar si la batranete.
Laptele de la „tarani" mai este si indoit cu apă. Asa ca nu este prea gras. Din cate stiu iaurtul nu ingrasa, pentru ca da o senzatie de satietate.
Laptele de la țărani să presupunem că nu este îndoit cu apă. După consistența lui se poate observa ușor dacă a fost diluat sau nu. Are 3, 5- 3, 8% grăsime, depinde de vacă. Grăsimea din laptele natural se asimilează mai ușor decât cea din laptele trecut prin fabrică, pasteurizat. Dar laptele sau iaurtul preparat din el, nu îngrașă singur, nu are el însuși proprietatea de a îngrășa. Astfel afirmația laptele îngrașă nu are sens. Depinde câte calorii în total are tot ce mănânci și ce face apoi organismul cu ele, câtă mișcare faci, etc.
Ingrasarea rezulta din a consuma mai multe calori decat ai nevoie, grasimea este sanatoasa
Laptele de vaca contine prea mult colesterol si grasimi saturate, care cresc riscul bolilor cardiovasculare. Un pahar de lapte contine aceeasi cantitate de colesterol ca si o friptura de 100 g.
Consumul crescut de lapte de vaca in copilarie creste riscul cancerului colorectal la adulti; – cresterea consumului de lactate pentru suplimentarea aportului de calciu nu scade riscul fracturilor la femei si la barbati.
Consumul de lapte de vaca a fost asociat cu o incidenta mai mare de cancer ovarian; se pare ca unele femei nu pot metaboliza galactoza rezultata din descompunerea lactozei (zaharul din lapte), iar galactoza acumulata are un efect toxic asupra tesutului ovarian.
Acumularea de galactoza favorizeaza si aparitia cataractei. Aceasta boala este mult mai frecventa in rindul persoanelor mari consumatoare de lapte.
Contaminarea microbiana a laptelui este un alt risc legat de folosirea lactatelor. Laptele este un excelent mediu de cultura; daca nu este tratat corect, riscul de transmitere a bolilor este semnificativ.
Laptele este sarac in fier. Un copil, ca sa-si acopere necesarul zilnic de fier exclusiv din lapte, ar trebui sa bea cel putin 6 cani de lapte pe zi.
Laptele este cunoscut ca unul dintre cele mai alergizante alimente, provocind manifestari alergice cutanate, digestive sau respiratorii la copii sau adulti.
Cu exceptia rasei caucaziene (de care apartinem noi), majoritatea celorlalte persoane adulte prezinta intoleranta la lapte.
Exista o asociere puternica intre consumul de lapte si diabetul de tip 1 (juvenil). Intr-un studiu efectuat pe 142 de copii, la toti s-a observat un nivel crescut de anticorpi fata de laptele de vaca. Se crede ca acesti anticorpi distrug celulele insulinosecretante din pancreas.
Colica la nou-nascut are deseori la baza consumul de lapte de vaca de catre mama care il alapteaza.
Desi laptele este bogat in calciu, osteoporoza face ravagii tocmai in tarile cu nivel mai ridicat in ceea ce priveste consumul de lactate. Excesul de proteine de origine animala creste eliminarea urinara de calciu. Laptele de vaca contine 120 mg Ca la 100 g (comparativ cu laptele de mama, care are 33 mg la 100 g). Dar laptele de vaca mai contine 97 mg fosfor, comparativ cu 18 mg fosfor din laptele uman. Fosforul se combina cu calciul in tubul digestiv si blocheaza absorbtia acestuia.
sursa Google
Prostii.
E mult mai sanatos sa bei lapte de vaca fiert, decat pe cel din comert care e prelucrat si rasprelucrat, si indoit cu apa, si scoase grasimile din el si etc.
Este valabil doar pentru vitei, nu si pentru oameni.Mai informeaza-te.
"Desi laptele este bogat in calciu, osteoporoza face ravagii tocmai in tarile cu nivel mai ridicat in ceea ce priveste consumul de lactate. "
ce studii s-au facut in privinta asta? poate fi de la orice alt aliment consumat in excess. Ce mai manaca oamenii acelasi lucru sau sa consume? Fructe date cu ceara? Paine care are gust de acetona?
carne supraprocesata si animale indopate cu medicamente?
carne injectata? sa fie oare de la asta? sau de la un banal pahar cu lapte, pe care il beau si bunicii nostri, si strabunicii nostri, s-a.m.d
Laptele crud si laptele pasteurizat contine carbonat de calciu, care, odata patruns in organism, scoate calciul din oase, din dinti, din muschi, pentru a putea fi digerat, pentru a deveni biodisponibil la om. Asadar, cand bei lapte, in loc sa aduci calciu, scoti calciul din organism.
Sunt lucruri stiute de cel putin 30 de ani.Tu ai iesit abia acum din pestera se pare.
@anonim_4396 laptele de vaca este facut ca sa hraneasca si sa creasca un vitel. Sa ii creasca coarne, copite, etc. Ce dimensiune are vitelul si ce dimensiune are bebelusul? Compozitia chimica a laptelui de vaca e diferita de cea a laptelui uman, si are sens perfect sa fie asa. In plus contine multi mai mult hormoni decat laptele uman.
Laptele, de orice fel, nu isi are rostul pentru adulti. Asa cum nu are rost sa bem lapte uman ca adulti, laptele de vaca nici atat n-are ce sa caute in alimentatia noastra. Creeaza inflamatie in corpul nostru.
El a fost folosit ca solutie in trecut pentru hrana, cand aceasta era rara. In ziua de azi avem 0 motive legate de sanatate / supravietuire ca sa mai consumam lapte. Singurul motiv este cel al gustului dar el ne face rau in organism. Este un rau gustos
Lactatele pot ingrasa daca sunt consumate in cantitati mari, dar tinand cont ca e important sa ai o sursa de calciu naturala atata timp cat nu exagerezi nu o sa ingrase (mai ales cele slabe in grasime)