| Stargoz a întrebat:

Eu de fel nu fac mișcare si niciun lucru legat de sport adevarat. In carantina asta nu am simtit personal foarte multe schimbari pentru că oricum eu mai mult stăteam în casa decat afara si am decis să schimb asta. Vreau sa ma apuc de sala dar nu stiu nimic despre acest subiect. M-am interesat sa vad ce si cum dar imi puteti da niste sfaturi despre ce grupe de mușchi trebuie sa lucrez si la ce aparate? Si imi puteti da si niste sfaturi despre ce dieta si proteine trebuie sa iau? Va rog doar cei care sunt in domeniul asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| ruddy a răspuns:

Salut, daca vrei sa te apuci de sala, te sfatuiesc sa iti iei un antrenor, daca nu ai posibilitatea, atunci poate cu un prieten, sau sa urmaresti tutoriale pe yt cum este executia corecta ale exercitiilor. Daca nu faci corect exectiile, te poti accidenta. De inceput iti recomand sa faci mai mult la aparate, ii mai usor de invatat, si mai safe.Sunt o multime de exercitii, dar o regula ar fi sa ai mereu postura spatelui drept, nu cocosat.
In privinta alimentatiei sunt foarte multe de spus, dar pentru inceput, incerca sa mananci cat mai sanatos, si sa iti ei un aport de proteine mai mare din carne, oua, branza, tofu, soia etc.
Pentru a tine o dieta, intai trebuie sa stii unde vrei sa ajungi ( sa slabeti, sa cresti in masa muculara, sa te mentii, ). Dietele sunt diferite pentru fiecare persoana, conteaza kg actuale, inaltime, tipul de activitate care il depui in general.