anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

eu sunt un tip mai speriat, azi am mers cu un var de al meu si a dat drumul la lichid de parbriz si avea geamul deschis, mi-e frica sa nu cumva sa mi-o fi sărit vapori in ochi, stiu ca e foarte periculos lichidul de parbriz conține metanol, poți orbi, deci oare pot păți ceva, parca ma ustura ochii, ori îs paranoic...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Foarte putine lichide de parbriz contin metanol si atunciin cantitate foarte mica. De la metanol orbesi daca il bei, nu daca trei stropi minusculi iti intra in ochi. Nu este nici pe departe atat de periculos, la concentratia pe care o are, trebuie sa bei vreo doi litri ca sa fii realmente in pericol. Esti paranoic, probabil ipohondru. Consulta un psiholog dupa sarbatori, ajungi sa iti distrugi viata ferindu-te de pericole imaginare.

| cristi202 a răspuns:

Parca te ustura ochii, sau chiar te ustura? Daca te ustura, atunci poate fi ceva grav. Dar cum e doar "parca", e doar o sperietura, Asta ca sa nu zicem ca e paranoia happy.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru cristi202):

Oricum are probleme, nu doar zicem ca e paranoia laughing.

| cristi202 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Da, cred si eu ca are probleme, de fapt, chiar el recunoaste, de la inceput zice "eu sunt un tip mai speriat". Are si el nevoie de ceva mai mult curaj in viata asta.

| anonimg a răspuns:

Pentru orice lucru care iti intra in ochi -in afara de apa dulce care este recomandata pentru baut- deci pentru orice lichid strain este recomandat spalarea cu apa rece pe ochi imediat.
Chiar daca au trecut mai multe ore de atunci, te poti spala chiar acum pe ochi.
Este important de asemenea sa iti pastrezi si echilibrul psihic si sa nu ajungi in vreo extrema. Pentru ca daca persist in gandirea ca ma vor ustura ochii chiar daca nu mi-au fost atinsi cu ceva, atunci sigur ca ma vor ustura.

| ALGator a răspuns:

Îți trebuie o cantitate, nu urme, de metanol.
Deși ma îndoiesc că un astfel de produs ar conține metanol. Ce scrie pe etichetă?

| Nimeni10 a răspuns (pentru ALGator):

Conține metanol.

| ALGator a răspuns:

Ca sa te otrăvești cu metanol trebuie să îl bei.