anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fac mult sport și parcă mă ingras pe zi ce trece. Și la corp și în kg. De ce?
Nu vreau sa slăbesc neapărat say ceva de genul doar sa mă mențin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dieta este baza, 80% conteaza ceea ce manci restul efortul fizic, practic omul are nevoie de putine calorii, ceea ce se spune e mai mult menit sa te faca sa manci mult, la cat efort facem si 500 de calorii e ok pe zi

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Am zis ca nu vreau sa slăbesc neapărat! Ce diata? Nu țin nicio dieta. Fac o ora și ceva de sport intens pe zi? Ai vrea sa mananc 500 de calorii?
Iti spun ca acum câteva luni 200 de calorii mancam pe zi și cu sport. Era sa leșin. Concluzia e ca omul are nevoie de peste 1000 calorii pe zi. Vreau sa te văd pe tine cum mananci doar 500 calorii pe zi timp de o săptămână.

| TanteMarianne a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu de fel mananc 500 de calorii pe zi si fac miscare.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde de om, exista oamenii care traiesc cu 500 de calorii de anii de zile, depinde ce manci in cele 500 de calorii
proteinele, carbo, grasimi, fibre sunt necesare, zi-mi tu intr o shaorma care are 1500 de calorii se regasesti acolo? sportul nu slabeste, eu as merge pe sprinturi mai mult care face ca grasimea sa fie folosita mai mult si rata metabolica sa creasca
eu deja de o saptamana manc 500 de calorii si ma simt ok,am in dieta mea tot ce e necesar, corpul nu are nevoie de calorii si de proteine de calitate, vitamine, carbo sanatosi, grasimi, fibre
ma simt super ok

| TanteMarianne a răspuns:

Nu conteaza doar cat sport faci ci si cat mananci, cate calorii mananci.Asta nu e valabil doar pentru slabit ci si pentru menținut.
Cantareste-te zilnic.Sa nu te sperii daca azi ai un anumit numar pe cantar maine ai cu juma de kg, posibil sa ai mai multa mancare in intestine.
Toti cred ca daca faci sport nu te ingrasi, dar nu poti sa te bazezi doar pe sport.Gen am alergat juma de ora pe banda,apoi am facut abdomene,ridicat greutati etc... si pot sa mananc o shaorma,o tava de prajituri si nu stiu cate clatite si cartofi prajiti.(vorba vine, nu stiu ce mananci)
Mananca fructe legume, lactate usoare, oua, carne si poti si din cand in cand sa mananci o prajitura.Incearca sa mananci din fiecare dar cate putin.