| Lalal66 a întrebat:

Salut, TPU! Fumez si am 17 ani fumez de un an, am incercat de atatea ori sa ma las. Am avut o operatie la picior in luna februarie si atunci analizele generale erau foarte bune. Are cum sa apara si sa se dezvolte o infectie grava precum cancerul pulmonar intr-un timp asa scurt? Sunt foarte speriat astept raspusurile voastre

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ce legatura are operatia la picior cu fumatul? Eu nu vad legatura, tu ce vezi mai exact?
Cancerul pulmonar nu este infectie, de altfel in general nici un cancer nu este infectie.
Infectiile is provocate de bacterii si ciuperci.Cancerele sunt defectiunui alea unor organe, sisteme din corpul nostru.

Daca fumatul poate provoca cancer? Asa ceva nu se poate, is doar basme, dar iti poate afecta sanatatea, daca stai slab cu plaminii, dar nu cancere.
Daca bei alcool, la fel, nu faci cancer, te imbolnavesti de fricat, iti uzezi, iti omori ficatu, nu faci cancer.

Sunt persoane care au fumat toata viata lor, au trait si 90 de ani si nu au avut nimic la plamini. Bine asta nu inseamna ca fumul ala ar fi bun pentru plamini si sa stai in baza ca daca nau patit multi, no sa patesti nici tu.
Dar de patit cancere nici o grija, cancerul nu apare, nu il dobandesti, il mostenesti, de dobandit nu ai cum.
Cind se intampla sa ajungi in situatie in care sa rupi ceva la nivel de gene, sau sa afectezi ceva la nivel genetic, ori mori, ori esti pe aproape, cancer sigur nu faci.

Bine o sa citesti, auzi, doctori care spun ca faci cancer de la fumat, de la bautura, aia sunt doar ceva doctori, care is doctori doar cu numele, o sa vezi ca ei nici nu practica medicina, doar asa apar pe pa tv, pe mai stiu eu unde, de regula sunt de astia gargaragii, papagali care cauta sa iasa in fata doar dand din gura, sau scriind ceva articole, carti.
Cei care au fumat si au avut si cancer la plamini, a fost pura coincidenta, si de nu fumau tot faceau cancer, ca il aveau deja de la parinti, sau din familie, nu ca tigara iar fi declansat lui acel cancer, alea sunt povesti.
Doctorii care se pricep, aia adevarati, nu o sa spuna niciodata basmele astea.
Sunt aia care is sefi, care se ocupa doar cu datu din gura care vin cu povestile astea.
Asa cum sunt si cu bolile alea sexuale, vai daca faci sex cu careva care are nu stiu ce boala are, gata esti deja terminat laughing aia nu-s doctori, aia is pompieri, habar nu au de meseria respectiva.
Ca si aia care apar pe la TV in RO ciroza la ficat nealcoolica, care dupa mintea lor in colturi de pompieri handicapati, ar apare datorita faptului ca maninci fructe si alea se fac tuica in stomac, sau intestine laughing ba, asa ceva sa fii doctor si sa spui asa ceva, sincer eu i-as fi chemat si le-as fi luat diploma, sau ce au ei de doctor.

Auzi la ei, maninci fructe, deja esti beat laughing fructele fermenteaza in tine si se fac tuica, palinca, uite asa ajungi sa faci ciroza nealcoolica, dar care e tot de la alcool dupa mintea lor.

Nu inteleg cum poate ciroza aia sa fie nealcoolica odata ce ar fi provocata tot de alcool. Pina la urma ca bei alcool cu gura, sau iti injectezi alcool, ciroza aia tot alcoolica este, sa vezi ce minte au uni doctori.

Am facut paranteza asta sa intelegi de ce multi doctori, sau care zic, ca faci cancer de la fumat, de la maincare, de la bautura, is aceiasi doctori care au spus ca faci ciroza de la fructe ca alea se fac tuica in stomac laughing
Ei nici macar nu au citit la scoala aia a lor, daca au fost la scoala, ca ciroza nealcolica apare datorita altor factori, ficat gras si chestii genul asta.
Nici nu-s capabili macar sa caute pe google ce ei deja ar fi trebuit sa stie.
Am vazut in RO chiar 2 doctori, o femeie si un barbat, bosorog, care asa vorbeau, fructele in stomac se fac tuica, uite asa ajunge alcoolul la ficat si faci ciroza laughing
Ba cat de handicapat sa fii sa spui asemena aberatii, sau aia care lau invitat, sal lase sa spuna asemenea ineptii, pai tu ce faci? Tu minti populatia, spui basme, iar oamenii or sa te creada ca esti prezentat acolo ca doctor, pentru multi asa se intampla, cred, vad ca ala e doctor mai e si de asta bosorog, asta are expeprienta, asa gandesc oamenii, experienta de prost, are diploma de prostie.

De aia o sa vezi si asa ceva, legat de cancere, ca apar si datorita fumatului, consumului de alcool, mancare, lenevit, de la orice, dupa mintea lor, poti sa faci cancer din orice laughing

| Lalal66 explică (pentru relian):

N are legatura cu operatia ma refeream ca de la ultimele analize n-are cum sa apara cancer asa repede

| alina2k18 a răspuns (pentru relian):

''Daca fumatul poate provoca cancer? Asa ceva nu se poate, is doar basme, dar iti poate afecta sanatatea, daca stai slab cu plaminii, dar nu cancere.''
Esti pe langa rau de tot laughing
Fumul de tigara contine:
7000 substante chimice
250 periculoase
69 cancerigene
Si da, fumez de 20 de aniwinking

| relian a răspuns (pentru alina2k18):

Fumezi de 20 de ani si ai cancer cumva? Daca nu ai cancer, atunci cum sunt pe linga?
Chair sunt exact pe situatia, is calare pe problema laughing este exact ce am spus.
Substantele care omul le baga in el, deci care nul omoara, nu pot produce cancere.
Nici alte susbtante nu produc cancere, arata tu unde s-a vazut asta? Cancerul este o problema de nivel de gene, nici nu se cunoasc mecanismele, ce ciotesti tu is povesti nemuritoare, trebuie sa mai si analizezi ce citesti.
daca ar fi fost asa de simplu, ca substante ingerate de om sa produca schimbari la nivel genetic, nu mai eram oameni la ora asta laughing am fi fost altceva, dar nu oameni. Pina una alta toate animalele is mentin forma fizica, si alte forme, nu s-a vazut sa se modifice animalele dupa cum bate vantul, dupa cum sau ce maninca, ori mai stiu eu ce alte povesti.
Ca te ingrasi si arati a altceva, ala nu-i concer, aia este slana laughing
Tu citezi din ce spun aia gargaragii, dar nu exista nici o dovada ca asa ar sta lucrurile.
Acele substante daca sa incercat ceva cu ele, sau facut pe celule pe monstre de tesut, poate, iar asta nu se pune.
IUnde pui ca ei nu-s capabili sa vada un segment de ADN dapai sa mai spuna ca is afectate gene laughing
Voi inca nu v-ati prins de tilharii astia din lumea asta medicala, c a totu se face pentru bani. Teorii, virusuri, teorii, cancere, teorii si cate teorii mai sunt, dar ei le-au trecut ca fiind cunoscute, altfel nu-ti puteau vinde tie servicii si medicamente.
Tilhari la drumu mare laughing

Tu ai dovada, tu esti o dovada vie, fumezi de 20 de ani si nu ai nici pe naiba, esti sanatoasa tun laughing Si citi mai cunosti ca tine. Ca o substanta sa fie clasificata cancerigene, sau periculoasa, trebuie ca stiu si eu cit la suta din subiecti sa pateasca ceva, 90% sau mai stiu eu cit se spune.
Dar cand noi vedem ca peste 90 % din fumatori nu au cancer, cum poti sa vii sa spui ca fumatu duce la cancer.
Sa spus asta pentru reclama, sa renunte lumea la fumat, sa nu mai faca unia bani, desi statul avea pe mina asta cu tigarile si beutura.
Nu stiu ce se incearca dar is povesti.
Indienii aia ce fumau si droguri nu mai faceau cancere laughing au venit ei cu povesti, nu vedeti ca va mint in fata, te minte in fata, tu desi esti o dovada nu te crezi nici tu singura pe tine, in asa hal teau indoctrinat laughing
Bine ca fumatul si alcoolul sau alte droguri nu-s bune, dar una este sa spui ca nu-s bune si alta sa bati cimpurile patriei, sa ajungi sa le spui povesti la oameni.
Probabil vor sai sperie, ca altfel nu te poti lasa.Dar care se apuca slabe sanse sa se mai lase, asa ca reclama lor e aiurea si nu ajuta pe nimeni.
Poate iajuta pe cei care au spus povestile astea, arata si ei ca au activitate laughing
Despre asta este vorba.Mai analizati si voi, nu citati pe toti tantalaii din sanatate,, cei mai multi care spun asta sunt gargaragii, de astia paralelei cu medicina, dar au ajunjs sefi acolo, asa ca ei emit acele teorii, nu cei care cerceteaza.

Ai vazut pe bosorogu ala ce aparu la TV doctor, si inca o femeie, doctor, ei nu practiva, dar apar la TV e mai usor sa faci bani dand din gura decat dsa tratezi pacienti, deci au aparut la TV si ce anomalii spun de iti vine sati bati copiii laughing
Vorbesc de cei care spun ca fructele daca le consumi se fac alcool si gata uite asa faci cirosa nealcoolica, iti dai seama la ce nivel sunt acesti "doctori" i-am pus in ghilimele, eu daca as fi avut asa putere, Iasi fi cheat si le-as fi luat diploma, astia nu merita absolut nimic, mai si dezinformeaza oamenii, plus cei de la tv care iau acceptat.

Nu se poate sa lasi la tv sai vada oamenii cand spun asemenea ineptii, auzi si tu maninci fructe alea fermenteaza in stomac, face aclool, am ajuns distilarii de alcool laughing vai de capu mameli lor care iau facut pe aia doctori.

Cei si mai comic, ei spun ca aia este ciroza nealcoolica, desi tot alcoolul dupa ei ar provoca acea ciroza. Atunci cum poti sa spui ca este nenalcoolica?
Ei se contraziuc singuri, habar nu au pe ce planeta stau, dar uite asa is bagati in sama ca au o diploma pe prost, de asta de tantalau nimita doctor.

La fel sunt si cei care spun ca faci cancer de la fumat, de la mincare, de la beutura, tot asa genul asta de dcotori sunt, nu te gandi ca aia au ceva idei despre medicina.

14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine lasa te de fumat, cancerul pulmonar nu apare peste noapte, unii au fumat 50 de ani si au muritr din alte cauze nu de cancer pulmonar, altii au facut cancer, totul depinde de factori precum genetica, nici o boala nu seamana una cu cealalta, fiecare om dezvolta alte simptome la aceeasi boala, dar fi atent cancerul nu iarta pe nimeni, odata ce l ai facut adio nu te mai vindeci niciodata, si de ce ai vrea sa mori asa de tînar din cauza tigarilor, lasa le in colo numai fuma. Consumi si droguri sau doar fumezi? Alcool consumi?

| Lalal66 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Consum alcool ocazional la petreceri, droguri nu si nici nu o sa o fac vreodata, in intrebarea mea ma refer daca am cum sa fac cancer asa repede de la ultimele analize de anul asta din februarie pentru ca din mai am inceput sa fiu ipohondru chiar daca nu am niciun simptom si nici nu tusesc si sunt foarte speriat. Pe 7 acum, joi, ma duc la doctor sa imi fac vaccin anti gripal si ma gandesc doar la momentul cand o sa ma asculte la plamani si imi fac tot felul de scenarii. Fumez de un an si chiar vreau sa ma las sunt foarte speriat ca am ceva grav, chiar daca si timpul mi-a dovedit ca nu am nimic si chiar varul meu care e medic ORL si stie multe si din alte ramuri ale medicinii

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este posibil.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Deci tu te temi de cancer (pulmonar).
Ce e de facut?
Te lasi de fumat! Scapi si de boala si de griji!

| Ioana06i a răspuns:

Nu are legătură una cu cealaltă.
Eu dacă am febră musculară la un picior, nu înseamnă că o să și fac cancer la plămâni.

| Lalal66 explică (pentru Ioana06i):

Ma refeream la faptul ca daca de la ultimele analize de sange care au fost analize generale unde se vede tot are cum sa apara la un timp asa scurt de nici macar nu an boala asta. Sunt ipohondru si de aia sunt speriat

| MihaiMB a răspuns:

Te-ai lovit la picior, nu la plămâni, nu văd rostul întrebării, dar eu zic mai bine să încerci să te lași în cotinuare, nu vei simți într-un scurt timp efectul acestui viciu, dar cu trecerea timpul este o foarte mare șansă. Până la urmă depinde și de organism cât de rezistent este, la aspectele de natură medicală doar un doctor îți poate răspunde.

| Bulllll a răspuns:

Tu raspunzi unui copil de 17 ani cu "Da, este posibil." fara sa argumentezi raspunsul si fara sa existe o baza in cele spuse.
LooL de ce? Doar ca sa primesti puncte sau? Esti putin mai mult decat inconstienta sau?

| Lalal66 explică (pentru Bulllll):

Asta am vrut sa zic si eu. Chestia e ca eu sunt ipohondru si in intrebarea mea ma refer daca poate sa apara o boala asa grava la nici un an de la ultimele analize. Tin sa mentionez ca nu am niciun simptom si nici nu tusesc asa cum este intalnit la cancerul pulmonar sa tusesti des si urat. Nu stiu, sunt foarte speriat si pe 7 merg la doctor pentru vaccinul antigripal si o sa imi faca un control asa cum se face de obicei cu stetoscopul, se uita in gat etc. Sunt speriat de momentul in care o sa ma asculte la plamani pentru ca imi fac scenarii ca o sa auda ceva la mine in plamani

| ValentinNik a răspuns:

Pai de ce întrebi asta? Acuma nu au mai ieșit bine? Nu cred că se dezvolta in așa de puțin timp și la această vârstă.

| Lalal66 explică (pentru ValentinNik):

Nu am mai facut analize de atunci, sunt doar ipohondru