| elgoog a întrebat:

ieri am fost la dentist si dupa ce am fost amortit cu anestezii fara sa vreau am pus limba pe aparatul cu care imi lucra la o masea. Acum, a doua zi mi-am facut rana ca sa zic asa la limba si nu pot manca/bea foarte bine deoarece limba se "zgarie" de dinti fix cu partea unde am eu rana, stiti cum pot face sa-mi treaca aceasta rana fara sa astept? Multumesc pentru timpul acordat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Irimija_Pety_1910 a răspuns:

Buna!
Unicul lucru care te ajuta la videcarea eficienta a ranei este atentia sa nu iti infectezi "rana". Evitandsicksa bagi degetele in gura;-sa nu mananci lactate pentru ca ele favorizeaza raspandirea bacteriilor sau inflamarea ranei; bauturile fierbinti evitate.
Tratarea o poti face: -clatindu-ti gura cu apa de gura fara alcool si cu gust diminuat de menta/deloc. -Gargara cu apa si sare.
Cam astea sunt sfaturile...

1 răspuns:
| alex15ccc a răspuns:

Incearca cu o alifie, Gen de galbenele (grabeste cicatrizarea)