Pentru fiul meu am luat in chirie de la o fundatie( care se ocupa de pers.cu handicap locomotor) doua carje de brate pentru deplasare prin casa---fara a pune piciorul pe podea, cu ajutorul acestora s-a putut deplasa.
Suna ciudat si nu o sa fie prea greu decat la inceput, o sa porti un pantof mai mare.O sa afli singur niste pozitii...SUNA ASA CIUDAT ...O sa afli niste pozitii in care o sa te simti mai bine si mai comod.Nu le putem spunem noi, o sa le afli tu.Bafta si sper sa te acomodezi cu ghipsul si sa te faci bine cat mai repede!
Depinde ce grad este entorsa, daca ai avut eversiune sau inversiune, doar doctorul iti poate spune. Daca ti-a dat 10 zile poate fi gradul 1, doar intindere. Eu am avut gradul 3 si crede-ma..ca a durut. Si incearca sa pasesti cat poti, sa mergi cat poti, sa fie o durere suportabila.
Coincidență, să nu te simți singur, și eu am piciorul în ghips, tot stâng, pentru deplasarea fibulei de la genunchi, în fine, am primit și eu o lună de stat cu el în ghips, însă eu nu pot să-l îndrept deci îl am cam îndoit, tot cu cârje mă deplasez, doctorul trebuie să-ți spună pozițiile, și mie mi-a explicat în toate situațiile. Mult noroc.
Ar fi trebuit sa-ti spuna doctorul cum ai voie sa-ti tii piciorul, dar na..eu stiu ca nu trebuie sa-l pui in pamant, sa stai cu el in sus pentru a-ti circula sangele. Daca vrei sa te misti va trebui sa sari intr-un picior sa-ti iei un cadru pentru a te ajuta sa mergi. Sper ca te-am ajutat!