| paullicaaa a întrebat:

Ieri ma jucam si eu pe afara si am picat si mi-o intrat un cui in picior nu mi s-a infectat nu nimica dar trebuie sa imi fac neaparat injectie de aia antititan?
Macar sa imi spuna cineva care is simptomele in caz de ceva sa stiu daca se intampla ceva no eu nu ma pricep in medicina si daca maicamea e doctor da n-o spuneti-mi voi cel mai bun raspuns primeste funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca a stat cuiul in pamant, e cazul sa-ti faci antitetanos.

| YONTU a răspuns:

Nu neaparat, dar daca se agraveza... da trebuie sa faci!
Daca nu vrei la doctor, da-te cu benzina in locul unde te doare si sa vezi ca iti va trece!

| WoKy a răspuns:

Doar pentru un cui sa faci injectie.
Doamne fereste, apai creca nici maicata nu stie despre ce e vorba.
Lu' tata i-au intrat vreo 5 cuie in picior in ultimele 3-4 luni si nu a facut injectie si despre asta nu ma pot tine dupa el la fuga.
Asa ca stai tu calm cu injectia.

| AnOnIm20202020 a răspuns:

Da cu spirt mult mult si apoi bandajeaza, dar trebuia sa faci asta imediat

| Innnaa a răspuns:

Mai bine esti precaut si iti faci injectie antititan.

| Marylol a răspuns:

Eu iti sugerez sa faci antititanul cat mai curand posibil si intreab-o pe mama ta sau pe oricine altcineva din familie sigur te vor ajuta sau du-te direct la spital.

| papys44 a răspuns:

Este Antitetanos! nu antititan si trebuie facut acest vaccin daca ti-a intrat cuiul in picior mai ales daca era ruginit. Daca nu era rugiit e riscul mai scazut de a dezvolta boala Tetanos:
Uite aici despre Tetanos :http://www.sfatulmedicului.ro/Tetanosul/tetanosul_636
Sper ca te-am ajutat!
PS: Vaccinul NU doare deloc

| WoKy a răspuns (pentru papys44):

Antitetanos nu doare? Vai de capul tau. Ai facut vreodata?

| papys44 a răspuns (pentru WoKy):

Da! am facut pisca putin...

| WoKy a răspuns (pentru papys44):

Si eu am facut, si mi-a amoriti piciorul si dupa 1 ora ma durea osul. Nu stiu ce antitetanos ai facut/am facut! laughing

| papys44 a răspuns (pentru WoKy):

Eu am facut in brat si nu a fost cine stie ce...doar a durut foarte putin apoi mi s-a facut o galma(umflatura) care sa dezumflat in 3 saptamaniwinking